Pasargā sevi no visa sliktā – 16 lietas, kas katram būtu jāievēro

Toksīni ir visur – ēdienā, ko ēdam, gaisā, ko elpojam, ikdienas precēs, ko patērējam…

Kā pasargāt sevi no tiem un dzīvot veselīgāk un dabiskāk?

 

Izvēlies organiskus, svaigus un vietējus produktus pēc iespējas biežāk. Iespējams, ka tev nāksies tērēt vairāk naudas pārtikai, taču ilgtermiņā tu ietaupīsi daudz naudas par veselības aprūpi.

Apmeklē saunu vai pirti vismaz reizi nedēļā, ja iespējams, lai attīrītos ar svīšanu. Arī lielas slodzes fiziskās aktivitātes ir labs variants.

Staipies! Daudz toksīnu uzkrājas tavās muskuļu šķiedrās. Saudzīga izstiepšanās katru dienu palīdzēs no toksīniem atbrīvoties.

Izmanto dabiskus tīrīšanas līdzekļus saimniecībā. Vecā labā cepamā sodu, etiķis un citrusa eļļas ir vieni no efektīvākajiem variantiem.

Izmanto dabiskus produktus ādas aprūpei. Ja tu nepazīsti kādu no ingredientiem sejas krēmā, nepērc to, pirms neesi pārbaudījis.

Atver logus – ja vien tu nedzīvo pilsētā, kur gaisa piesārņojums ir problēma.

Atbrīvojies no mikroviļņu krāsns. Mikroviļņi izmaina olbaltumvielu struktūru ēdiena, padarot to potenciāli bīstamu. Šīs krāsnis arī izstaro bīstamu radiāciju.

Lasi etiķetes uz ēdienu iepakojumiem. Izvairies no visa mākslīgā – tavs ķermenis nezina, ko ar to iesākt!

Uzturs, kurā lielu daļu sastāda svaigi dārzeņi, dara brīnumus ķermeņa detoksifikācijā!

Nodarbojies ar fiziskajām aktivitātēm katru dienu, lai atbrīvotos no toksīniem caur sviedriem un izelpu.

Katru dienu ēd ēdienus, kas pazīstami ar savām detoksikācijas īpašībām. Ingvers, kurkuma, mellenes, ķiploki, sīpoli, brokoļi, spināti, kabači un kāposti ir vieni no iedarbīgākajiem toksīnu iznīdētājiem!

Gatavo uz mazas uguns. Ja tu sakarsē cepamo eļļu līdz tādai temperatūrai, ka tā dūmo, tai ir izmainījusies ķīmiskā struktūra, padarot to toksisku.

Neizmanto smaržinātājus, izņemot ēteriskās eļļas.

Nesildi un neuzglabā ēdienu plastmasas traukos. Plastmasa satur toksisku vielu, kas absorbējas ēdienā.

Samazini gaļas patēriņu uzturā. Gandrīz visa gaļa nāk no dzīvniekiem, kuri baroti ar lielu daudzumu antibiotiku un augšanas hormonu. Un, pat ja tie netiek izmantoti, dzīvnieki uzņem uzturā apkārtējās vides pesticīdus un herbicīdus.

Dzer vairāk ūdens, lai izskalotu toksīnus no sava ķermeņa.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru