5 padomi, kā saglabāt veselību un dzīvesprieku drēgnajā rudens laikā

88a3e16d2892bc57bd15f822bedf6810

Rudens drēgnais un vējainais laiks – tajā viegli sajust nebeidzamu nogurumu.

Bet kā no tā izvairīties? Uzzini šajā rakstā.

1.Pērc sezonas dārzeņus un augļus.

Jauna sezona ir piemērots laiks, lai mainītu diētu. Baudi rudens krāšņos un gardos augļus un dārzeņus, kamēr tie ir visbagātākie vitamīniem. Svaigi ķirbji, āboli, kartupeļi, kāļi, pat dzērvenes un brūklenes – tie visi ir atrodami tuvējā veikalā. Tādēļ – ko gan vēl tu gaidi?

2.Ēd rudens krāsas!

Rudens ir silto Zemes krāsu laiks: piesātināti zaļās, tumši dzeltenās un briljanta oranžās krāsas atrodamas itin visur. Ēzdams šo krāsu produktus, tu absorbē ne tikai rudens enerģijas un vibrācijas, tu uzņem arī vitamīniem bagātus produktus, kas uzlabos tavu veselību.

 3.Spēcini savu imūnsistēmu.

Sezonu maiņa ir pats piemērotākais laiks, lai tiktu spēcināta imūnsistēma. Ne jau tikai tāpēc, ka tā gribētos, bet gan tādēļ, ka tas ir nepieciešams, lai nepadotos vīrusiem un slimībām. Protams, vitamīniem un minerālvielām bagātie pārtikas produkti ir ļoti noderīgi šajā procesā, bet arī pastaigas svaigā gaisā un regulāras fiziskas aktivitātes var sniegt savu pienesumu imunitātes stiprināšanas procesā.

4.Kusties!

Vasara ir izcils laiks, lai teju visu dienu pavadītu ārpus mājas, sportojot vai esot dabā. Tādā stāvoklī gluži bez piepūles ķermenis saņem visu nepieciešamo. Bet ko darīt tad, kas aiz loga auksts un vējains? Neļauj, lai aukstais laiks nozog tev iespēju būt kustībā. Pārlieku daudzi cilvēki aizmirst par fiziskām aktivitātēm, līdz ko aiz loga termometra stabiņš nokrīt zem 10 grādu temperatūras. Viens veids, kādā turpināt sportot – ieved savas fiziskās aktivitātes iekštelpās. Vingro uz paklājiņa, praktizē jogu. Dodies uz peldbaseinu vai pievienojies deju klubam. Rudens ir piemērots laiks, lai tu pārietu no sliktā laika uz aukstāku, sagatavotu sevi ziemai.

5.Dzīvo, pielāgojoties sezonai.

Katra sezona no tevis pieprasa to, ka tu tai pielāgojies. Rudens tomēr nav vasara, novembris nav jūlijs. Ģērbies un uzvedies piemēroti rudens vējiem un neparedzamajiem laikapstākļiem. Īsākas dienas un garākas naktis ir piemērotākais laiks, lai tu sāktu vairāk par sevi rūpēties – garīgi un fiziski. Pavadi laiku mājās, hibernējies siltās segās ar tējas krūzi pie rokas. Ietērpies pidžamā un baudi laiku, kas ir tikai tavs. Varbūt pat sāc rakstīt grāmatu..

Atceries, galvenais, ka kājas ir siltas!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru