7 populārākās māņticības, kas valda sabiedrībā – kāds ir to izcelšanās iemesls?

Black Cat - Not Amused!

Melns kaķis, kas šķērsojis ceļu, atnesīs nelaimi, bet sāls pārmešana pār kreiso plecu garantē veiksmi un drošību no velna. 

Uzzini, kādas ir 7 populārākās māņticības, kas bijušas sabiedrībā gadsimtiem ilgi un kāds ir to izcelšanās iemesls.

 

1. Sāls mešana

Sāls mešana pār kreisu plecu. Šīs māņticības aizsākumi meklējumi ticībā, ka Velns baidās no sāls tikpat ļoti, cik Dievs to mīl. Un, metot sāli pār kreiso plecu, mēs iemetam sāli Velnam acīs, kurš mūs vienmēr novēro un cenšas paraut līdzi ellē.

2. Kreisā puse

Turpinot jau augstāk pausto ideju, ir svarīgi saprast, kādēļ mēs sāli metam tieši pār kreiso plecu. Šī māņticība atkal ir saistāma ar to ticību – mūsu kreisā ķermeņa puse kopumā reprezentē grēkus un grēcinieku mūsos. Mūsu ķermeņa kreisā puse ir pilna ļaunuma un tumšās enerģijas. Tas arī ir iemesls, kādēļ agrākajos laikos kreiļi tika uzskatīti par grēcīgiem un bīstamiem, tādiem, kas iesaistās darījumos ar Velnu. Daudzi māņticīgi kāršu spēlmaņi kārtis paceļ tikai ar labo roku – tā teikt, Dieva veiksmei, ne Velna neveiksmei.

3. Piesišana pie koka

Kad dzirdam kādu piesaucam mums nevēlamus notikumus vai paši runājam par situācijām, ko nevēlamies piedzīvot, mēs piesitam pie koka – tā teikt, lai teiktais nepiepildās. Piesišana pie koka ir saistāma ar ticību par to, ka agrāk dievi bija iemiesojušies kokos. Šie koku dievi garantēja vēlmju izpildīšanos un veiksmi tiem, kas pieklājīgi un pieticīgi nāktu pie tiem pieklauvēt.

4. Bailes no tukšiem krēsliem

Tukši krēsli tiek uzskatīti par neveiksmīgiem un pilniem ar tumšu enerģiju. Tiek uzskatīs, ka pie vakariņu galda nedrīkst atrasties tukšs krēsls – tas piesaista nevēlamus viesus un to garus. Vēl jo vairāk, ja neprecēta sieviete apgāž tukšu krēslu, viņas laulības nenotiks. Ja tu apgriez tukšu, nogāztu krēslu – tu piesauc strīdu. Ja krēsls apgāžas brīdī, kad kāds no tā pieceļas, sēdētājs ir melojis. Bet no gaišās puses – tu vienmēr vari piesaukt veiksmi, apgriežot tukšu krēslu trīs reizes.

5. Šķaudieni

Bieži dzirdam, ka šķaudieni tiek pavadīti ar vārdiem „Uz veselību” vai „Lai Dievs tev palīdz”. Vai, kad stāstītājs nošķaudās, mēs varam teikt, ka viņš runā patiesību (šāda sakritība gan būtu ļoti noderīga tiem, kas ārkārtīgi alkst pierādīt savu taisnību). Iemesls šādai māņticībai meklējams ticībā, ka šķaudiena laikā mūsu ķermeni pamet dvēsele un teiciens „Lai Dievs tev palīdz” ir kā sauciens, lai Dievs palīdz dvēselei atgriezties ķermenī.

6. Cepures zem/uz gultas

Cepure uz gultas ir uzskatāma par lielu „tabu”. Vispiemērotākais skaidrojums meklējams uzskatā, ka cilvēka mati iemieso ļaunos garus un tie tiek palaisti brīvībā tad, kad noņemam cepuri. Un, protams, ļaunie gari ir paši nevēlamākie gultas biedri.

7. Melns kaķis

Pirms 3000 gadiem melni kaķi tika uzskatīti par dievišķiem. Bet tad pienāca tumšie viduslaiki, kuru laikā melns kaķis tika sasaistīts ar raganām un tumšo maģiju. Tādēļ arī mūsdienās tiek uzskatīts, ka, ja melns kaķis šķērso ceļu, tas atnesis nelaimi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru