“Krūts vēzis – tā nav tikai sieviešu problēma!” Uzzini vairāk par skarbo patiesību.

screen-shot-2015-10-14-at-4-54-50-pm

Krūts vēzis – problēma, kas piemeklē negaidīti un nevēlami.

Bet tas, ko vairums no mums nezina, – arī vīrieši var ciest no šīs vēža formas. Tieši par šo faktu informē un brīdina kāds drosmīgs pāris – Mega un Žerads Čamponi. Lasi viņu stāstu.

Pāris – Žerards un Mega Čamponi – abi dala ko kopīgu, vēl ārpus tā, ka viņi kopā nodzīvojuši vairākas savas dzīves dekādes un to, ka viņi kopā uzaudzinājuši divas meitas.

Viņi abi dala pieredzi, kuru viņi nekad nelūdza: krūts vēzi. Čamponi atbalstījuši viens otru visu savu dzīvi un bijuši viens otram blakus, saņemot vienas no šausmīgākajām ziņām, ko cilvēks var saņemt. Un tagad viņi kopā sniedz pasaulei svarīgu ziņu, kas nedrīkst palikt nepateikta.

„Astoņdesmit procenti vīriešu nesaprot, ka viņi, gluži tāpat kā sievietes, var iegūt krūts vēzi,” Mega Čampone pavestīja ziņu kanālam. „Ja šī ziņa, nonākusi pie vīriešiem, var novērst to, ka kāda ģimene zaudē tēvu, brāli, dēlu vai vīru, tā ir publicitātes vērta.” Mega uzskata šo ziņu par īpaši svarīgu, jo pati noraudzījusies, kā viņas mīļotais vīrs izgājis cauri krūts vēža ārstēšanai un atlabšanas procesam. (Aptuveni 1 procents cilvēku, kuriem tiek noteikta diagnoze „krūts vēzis” ir vīrieši.)

Žerards ir viens no pirmajiem, kurš publiski atklājis, ka cietis no krūts vēža. Viņš pirmo reizi uzzināja par diagnozi 2006.gadā, bet vēzis atkal atgriezās 2011.gadā. 2009.gadā Žerarda sievai Megai arī tika noteikta diagnoze – „krūts vēzis”.

Šodien, kad pāris ir izveseļojušies, viņi regulāri uzstājās konferencēs un sabiedriskajās organizācijās, kā arī regulāri mudina ārstus runāt tieši par šo problēmu. Viņi uzskata, ka tieši informācijas trūkums ir lielākā problēma, kādēļ vīrieši cieš no šīs vēža formas tās vissmagākajā veidā. Turklāt Žerards un Mega ir lobējuši ideju par to, ka oktobris tiktu paslidināts par „Vīriešu krūts vēža uzmanības mēnesi” Pensilvānijā, Floridā un Ņūdžersijā.

Bet ko varam darīt mēs?

Mēs varam nodot šo ziņu sabiedrībai, atbalstot Megas un Žerarda svarīgo misiju. Jo zināšanas ir spēks!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru