Lūk, kas notiek ar tavu ķermeni, kad tu uzpūt uz sava īkšķa!

pirk

Mūsu organisms ir savstarpēji savienotu audu tīmeklis, kas strādā kopīgiem spēkiem, lai veicinātu smadzeņu darbību un gādātu par vispārējo prāta un gara veselību un labsajūtu.

Tradicionālajā Ķīnas medicīnā cilvēki pielietoja īpašas dziednieciskas zināšanas par noteiktiem punktiem un meridiāniem, kas caurvij visu ķermeni. Daudzi paņēmieni ir aizmirsti, taču daži ir aktuāli joprojām un tiek izmantoti vairāku gadsimtu garumā.

 

Ausu, kakla un deguna ārsts Dr. Skots Šefers apgalvo, ka daudz kas ir saistīts savā starpā, un, piemēram, pakasot ausi var mazināt kakla iekaisuma simptomus. Viņš skaidro, ka stimulācija rada refleksu kaklā – atslābina muskuļus, un līdz ar to mazinās arī kairinājums kaklā.

Šī zinātnes nozare ir vēl neizpētīta un grūti izprotama. Kā vēl vienu piemēru varētu minēt ūdens uzšļakstīšanu uz sejas, lai mazinātu stresu. To sauc par “zīdītāju niršanas refleksu”.  Šļakatas liek aizturēt elpu un tādējādi aptur ātro un “seklo” elpošanu, kas mēdz pavadīt stresu un panikas lēkmes.

Ja pirms kāda pasākuma vai uzstāšanās tu jūti tauriņus vēderā, nedaudz uzpūt uz īkšķa. Tādā veidā var regulēt klejotājnerva darbību, kas palīdz palēnināt sirdsdarbību. Šādā veidā smadzenēs nonāk signāls, ka viss ir kārtībā un var nomierināties. Turklāt tas iedarbojas katru reizi.

Avots: higherperspectives.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru