Nevari aizmigt? Lūk, kā es iemācījos aizmigt mazāk nekā minūtes laikā katru vakaru!

how-to-fall-asleep

Ilgu laiku man bija grūtības ar aizmigšanu vakaros. Man šķita neiespējami grūti atslēgt smadzenes un ļaut tām vakarā vienkārši atpūsties.

Pēc daudzām nedēļām, kurās nespēju normāli izgulēties nevienu nakti, kāds mans draugs iepazīstināja mani ar “4-7-8” elpošanas vingrinājumu.

Kas tas ir?

Šo metodi ieviesis Hārvardas Universitātes absolvents Endrjū Veils, kurš pēta meditāciju, elpošanu un kā tās var izmantot, lai cīnītos ar stresu. Tā ir pavisam vienkārša – tev četras sekundes jāieelpo caur degunu, tad jāaiztur elpa 7 sekundes un pēc tam jāizelpo 8 sekundes. Šī tehnika samazinās tavu sirdsdarbības ātrumu un liks smadzenēm ražot nomierinošas vielas.

Diezgan vienkārši, vai ne? Mani māca skepse, tomēr es pamēģināju, un izrādījās, ka tas darbojas lieliski! Es biju aizmigusi, pirms paspēju atkārtot vingrinājumu ceturto reizi, un šī tehnika parasti liek man viegli ieslīgt miegā mazāk nekā minūtes laikā.

Ar šī vingrinājuma palīdzību tu neitralizē adrenalīna līmeni ķermenī un tavs ķermenis ir spiests samazināt sirdsdarbības ātrumu. Tavs prāts attīrās un tu sāc justies tā, it kā brīvdienā, ne par ko neuztraucoties, zvilnētu pludmalē – tik atslābinoši tas ir.

Izmēģini šo metodi šovakar un nākamajā dienā komentāros ieraksti, kā tev izdevās!

Avots: mindbodygreen.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">es</cite>

    Kā var izelpot 8 sekundes ja ieelpotas tikai 4?

  • <cite class="fn">Martins Varatinskis</cite>

    atri ieelpo, leni izelpo

  • <cite class="fn">mince</cite>

    Man gan sanāk, un liekas ka vakar arī aizmigu pēc šī 4-7-8

  • <cite class="fn">nu nezinu ga</cite>

    es pagāšnakt mēģināju – nesanāca. bija diezgan grūti izelpot tik ilgi, lai cik lēni es arī mēģināju izelpot, pietrūka elpas. pamēģināju kādas 10 reizes, pēctam jau bija sajūta, ka smoku. nu nezinu, vai nu es nemāku, vai arī tas ir atkarīgs no cilvēka

Pievienot komentāru