10 iemesli, kādēļ zaļā tēja ir fantastiska tavai veselībai

1.Tā veicina svara zaudēšanu. Zaļā tēja veicina metabolismu jeb vielmaiņu. Polifenols, kas atrodams zaļajā tējā paātrina tauku oksidēšanos līdz līmenim, kurā tavs ķermenis pārvērš ēdienu par kalorijām.

2.Tā palīdz cīnīties pret diabētu. Zaļā tēja spēj regulēt glikozes līmeni, paaugstinot cukura līmeni asinīs pēc ēšanas. Tas var novērst pēkšņus insulīna lēcienus, kuri var rezultēties tauku krājumu veidošanā organismā.

3.Tā palīdz cīnīties pret sirds slimībām. Zinātnieki domā, ka zaļā tēja palīdz atbrīvot asinsvadus no nogulsnēm, neveselīgas formācijas un citiem jau pieminēto faktoru radītajiem traucējumiem. Zaļā tēja palīdz asinsvadiem palikt atslābinātiem, izturīgākiem pret straujām izmaiņām asinsspiedienā. Tā arī spēj palīdzēt pasargāties no trombiem.

4.Tā, iespējams, spēj cīnīties pret vēža šūnām. Kaut šis apgalvojums nav pilnīgi un kategorisks drošs, vairāki pētījumi ir norādījuši uz zaļās tējās saistību, samazinot vēža šūnas ķermenī.

5.Tā palīdz cīnīties pret holesterīnu. Zaļā tējā spēj samazināt sliktā holesterīna līmeni asinīs, saglabājot līdzsvaru starp abiem holesterīniem – slikto un labo.

6.Tā palīdz cīņā pret Pārkinsona un Alcheimera slimībām. Pētījumi ir norādījuši, ka zaļā tēja spēj pasargāt smadzeņu šūnas no bojājumiem, kā arī tā – zaļā tēja – var palīdzēt bojāto smadzeņu šūnu atjaunošanā.

7.Tā palīdz cīņā pret zobu bojāšanos. Pētījumi norāda, ka ķīmiskais antioksidants katecīns, kas atrodas zaļajā tējā, spēj iznīcināt nevēlamās baktērijas un vīrusus, kas veicina rīkles infekcijas, bojā zobu emalju un vispārīgi pasliktina mutes veselību.

8.Tā palīdz cīņā pret depresiju. Teanīns – aminoskābe, dabiski atrodams zaļās tējas lapās. Teanīns spēj atslābināt ķermeni, tas iedarbojas pat mazliet līdzīgi kā trankvilizators.

9.Tā iedarbojas kā anti-bakteriāls līdzeklis. Jau pieminētais katecīns ir stiprs antibakteriāls līdzeklis. Tādējādi zaļā tēja spēj dezinficēt ķermeni. Daži pētījumi norāda arī to, ka zaļā tēja spēj samazināt dažādu slimību izplatīšanos.

10.Tā palīdz uzlabot ādas stāvokli. Viens no daudzajiem zaļās tējās pozitīvajiem efektiem – tā samazina krunciņas un novecošanas pazīmes. Pētījumi ir norādījuši, ka zaļā tējā spēj samazināt apdegumus pēc saules.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru