4 kļūdas, kuras cilvēki pieļauj ceļojot

  1. Roku dezinfekcija. Viena lieta, bez kuras tev nevajadzētu pamest māju, ir roku dezinficēšanas līdzeklis. Kāpēc tik neparasts ieteikums? Lielākā daļa slimību, ar kurām saskaramies, mūsu organismā nokļūst caur degunu, muti vai acīm – bet kā slimību izraisītāji tur nonāk? Tieši tā – ar mūsu roku palīdzību. Lielākā daļa cilvēku nemaz neaizdomājas kāda ietekme ir roku nemazgāšanai un pie cik nopietnām problēmam šis paradums var novest. Tev ne vienmēr būs pieejamas ziepes un ūdens, tāpēc roku dezinfekcijas līdzeklis, kuru vari nēsāt līdzi savā somiņā, šķiet laba ideja. Atceries šo ieteikumu, kad sarokojies. Tu nekad nevari zināt, kur šīs rokas ir bijušas.
  2. Dzer ūdeni no pudelēm. Šo metodi ir ieteicams pielietot pat ceļojot pa valstīm, kur skaitās droši dzert ūdeni no krāna. Viena lieta, kuru ir vērts atcerēties – esot citā valstī, tavs ķermenis jau tā piedzīvo lieku stresu, tāpēc vismazākais, ko varam darīt, ir to nodrošināt ar tīru un veselīgu ūdeni. Esot ārvalstīs, neaizmirsti, ka bieži vien ledus tiek taisīts no krāna ūdens, tāpēc ir vērts no tā izvairītes. Un der paturēt prātā arī to, ka nodrošinot organismu ar vismaz 2 litriem ūdens dienā, tam būs vieglāk cīnīties ar ceļojuma radīto stresu. (Karstās un mitrās valstīs ir ieteicams dzert pat viarāk kā 2 litrus ūdens dienā. )
  3. Valkā kurpes. Ir iespējams ‘’noķert’’ daudzas slimības, ja ar netīrām rokām pieskaries sejai, tomēr viena no lielākajām cilvēku pieļautajām kļūdām ir kurpju nevalkāšana, it īpaši esot pludmalē. Ir iespējams saķert slimības arī netīru pēdu dēļ – staigājot pa ielām, kurās cilvēki spļaudās, dzīvnieki nokārtojas, un kurās notiek vēl daudz kas cits, ko mums negribas pat iztēloties. Viena no sliktākajām lietām ir brist pa ūdeni, kas tek pa ielu, un pat, ja tas izskatās tīrs, tas tāds nav. Valkā savas kurpes un tu izvairīsies no daudzām veselības problēmām.
  4. Pazīstams ēdiens. Varam brīdināt, ka tu ne vienmēr nonāksi vietās, kurās būs pieejams tev pazīstams ēdiens. Tādu ēdienu ne vienmēr gribas ēst, kas liks tev būt izsalkušam un ierosinās dehidrāciju. Pieredzējuši ceļotāji iesaka – vienmēr no mājām paņem līdzi ko ēdamu, piemēram, musli batoniņus, žāvētus augļus vai riekstus un pat šokolādi. Tas tev var palīdzēt, ja saskaries ar kādu slimību. Organismam pazīstams ēdiens tavu atveseļošanos tikai paātrinās.

 Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru