4 vienkārši veidi, kā samazināt stresu savā ikdienā

  1. Ieej grāmatu valstībā. Jūties ‘’pārkarsis’’? Paņem rokās sava iecienītākā autora grāmatu un pamet realitāti. Labas grāmatas lasīšana spēj uzlabot tavu smadzeņu darbību un labsajūtu. Šis ir viens no visefektīvākajiem veidiem, kā pārdzīvot stresu un relaksēties. Lasīšana spēj tev likt gulēt dziļākā miegā. Pazušana grāmatas lapaspusēs pirms gulētiešanas, nomierinās tavu prātu un sagatavos tavu ķermeni labam un dziļam nakts miegam. Grāmatas, arīdzan, spēj mazināt depresiju. Ja darbs un ikdienas pienākumi liek tev justies gandrīz vai sagrautam, ieej maģiskajā grāmatu valstībā un lasi jebko, kas liek tev aizmirst par izjustā stresa avotu un pacilā tavu garu.
  2. Ceļo. Modernās dzīves ātrums atpūtu padara gandrīz vai neeksistējošu. Tāpēc neilgs laiks prom no mājām spēj darīt brīnumus un kalpot kā īsta terapija. Ceļo uz vietām, kurās līdz šim vēl neesi bijis. Satiec jaunas kultūras, iekaro jaunas zemes un apskati senatnes mantojumu. Nobaudi jaunu ēdienu, satiec jaunus cilvēkus un tiec ārā no savas komforta zonas. Un, pat, ja tava mīļākā vieta ir kaut kur, kur jau esi pabijis, nekas slikts nenotiks, ja dosies uz turieni atkārtoti. Ja vieta, uz kuru ceļo tev ir pazīstama, tas spēj radīt vēl relaksējošāku efektu. Pēc tam, kad būsi atjaunojis savas enerģijas rezerves, būs daudz vieglāk saskarties ar ikdienas izaicinājumiem un dzīve kopumā šķitīs daudz priecīgāka.
  3. Dodies uz kempingu. Ja tavi apstākļi nav piemēroti, lai ceļotu kaut kur tālu, neuztraucies. Atrodi kādu vietu tuvu mājām, kurā varētu uzsliet telti un ienirt dabas sajūtās. Pieņem  savu dabiskumu, kurini ugunskuru, un klausies relaksētajā, tomēr nerimstošajā dabas dzīvē. Izslēdz visus tehnoloģiskos traucēkļus un atstāj digitālo pasauli aiz muguras – tu neko nenokavēsi un internets vēl joprojām eksistēs arī tad, kad būsi atgriezies mājās. Pie tam, dabā interneta savienojums nav no tiem labākajiem. Atslēgšanās no tehniskās pasaules spēj būt ļoti patīkama, ja vēlies to izmēģināt. Patiesa ieklausīšanās dabā tev palīdzēs nomierināt prātu un atcerēties no kurienes esi nācis un kāds ir tavs mērķis.  Un tik pats labi šis ‘’ceļojums’’ var būt vienu dienu garš.
  4. Izstaigā stresu. Staigāšana ir labs stresa samazināšanas veids.Kad tu esi piepildīts ar negatīvām emocijām, staigāšana spēj būt viens no labākajiem palīglīdzekļiem šādas situācijas pārvarēšanai. Staigāšanai ir pozitīvs efekts gan uz tavu prātu un noskaņojumu, gan veselību, un tā spēj palīdzēt atbrīvoties no stresa. Dodoties regulārās pastaigās, tu krietni uzlabosi savu veselību, ņemot vērā, ka tā samazina stresu, depresiju un uzlabo noskaņojumu. Staigājot, atceries paskatīties apkārt. Bieži esot ikdienas steigā, mēs nemaz nepamanām skaisto vidi mums apkārt. Iespējams, tu neesi pamanījis skaisti iekārtoto balkonu vai nesen iestādītos augus. Tā pat, tu vari arī aizstaigāt līdz kādam muzejam un aplūkot mākslu. Izbaudi laiku vienatnē un novērtē katru sekundi. Tā tu jutīsies labāk, kā jebkad.

 

Avots: www.lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru