5 ēšanas paradumi, kas padara tevi nemierīgu

  1. Neiekrīti kafijas slazdā. Kafija ir labs palīglīdzeklis īstermiņa enerģijas palielināšanā. Tomēr ir zināms, ka tai ir efekts arī uz smadzenēm, proti, tā apspiež serotonīna izstrādi, kas ir zināms kā laimes, miera un prieka hormons. Tā kā kafija ir stimulants, dzerot to pēcpusdienā vai vakarā, tu, iespējams, sevi pieķersi pie bezmiega. Kafija darbojas arī kā diurētiķis, kas nozīmē vairāk tualetes apmeklējumu. Atteikšanās no kafijas tev palīdzēs ietaupīt laiku un kļūt pozitīvākam.
  2. Izvairies no cukura karuseļiem. Cukurs ir it visā, un ķermenim ir nepieciešama glikoze, lai spētu uzturēt savas funkcijas, kaut vai elpotu un nodrošinātu asinsriti. Tāpēc tev iespējams ir radies jautājums – Tad kur ir problēma? Strauja cukura līmeņa paaugstināšanās ieceļ stresa hormonu – kortizolu par atbildīgo ķermenī. Tas nozīmē, ka nemiera apjoms pieaug daudz par ātru. Cukuru mēs uzņemam ēdot augļus un graudaugus, tomēr problēmas sākas tajā brīdī, kad izvēlamies tējai pievienot karoti baltā, rafinētā cukura vai apēst mākslīgā cukura un tauku pārpildītu šokolādes tāfelīti.
  3. Apzinies alkohola postu. Alkohols spēj uzlabot tavu garastāvokli un novērts nemieru – tas skan pārāk labi, lai būtu patiesība. Sliktās ziņas ir, ka garastāvokļa uzlabošanās, jaunatrasta pašpārliecinātība un raižu izklīšana visas ir pārejošas fāzes. Ilgtermiņā alkohols spēj bloķēt serotonīna izstrādi smadzenēs.Tas ir slikti, jo tieši šis hormons atbild par garastāvokļa regulēšanu un ir spējīgs novērst nemiera pilnas domas. Ja tevī mājo trauksme, neķeries pie alkohola, jo tas atmodinās nemiera un depresijas Alkohols spēj jaukt arī tavu miega ciklu un kvalitāti.
  4. ‘’Nē’’ smadzeņu fritēšanai. Visi pārlieku apstrādātie produkti, kā arī piena produkti un saldie deserti ir vieni lieli nemiera un depresijas pastiprinātāji. Pētījumā tika atklāts, ka cilvēkiem, kuri ikdienā lietoja iepriekšminētos produktus, bija par 58% lielāka iespēja sirgt ar depresiju. Šajos ēdienos esošās vielas tava cukura līmeņa svārstības padara līdzīgas amerikāņu kalniņiem. Atslābsti un ēd veselus, uzturvielām bagātus produktus, piemēram, riekstus, augļus, dārzeņus un pilngraudus.
  5. Aizmirsti par rafinētajiem graudiem. Daudzi apstrādātie graudaugi, kā balto miltu maize, baltie rīsi un kviešu makaroni, satur konservantus un ātro enerģiju. Visi dabīgie vitamīni un minerālvielas ir pazudušas apstrādes procesā un termiskajā gatavošanā. Jāpiebilst, ka rafinētajās maizēs, cepumos un citos balto miltu produktos, ir pievienots rafinētais cukurs un tauki, kas nosūtīs tavām smadzenēm signālu, ka ir pienācis laiks izvizināt cukura līmeni kārtējos amerikāņu kalniņos. Kad strauji traucies lejā, līdzi ņemot arī cukura līmeni, nebrīnies, ja pieķersi sevi ar vēl lielāku nemieru, neomu un īdzīgumu kā iepriekš. 

Avots: www.lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru