5 filmas, kas paplašinās tava prāta robežas un liks apšaubīt realitāti

  1. Waking life

Kas ir sapnis un kas ir realitāte? Vai mēs tiešām varam tos abus atšķirt? Un ko nozīmē sapņi? Šie ir tikai daži jautājumi, ko uzdod filma. Galvenais varonis klīst cauri mirkļiem, dialogiem, tēliem, viņš pat nav klātesošs. Virzība no ēteriskā, gaisīgā uz reālo, katra eksistences aspekta apšaubīšana, kas beidzas ar eksistenciālo krīzi…Šī filma piepildīs tavu prātu ar daudziem filozofiskiem jautājumiem, no kuriem galvenais būs: vai mana dzīve ir īsta?

  1. Samsara

“Samsara” ir neliela dokumentālā filma, izveidota 2011. gadā. Filmas nosaukums ir sanskrita vārds, kas nozīmē nebeidzamo dzīves ciklu. Burtiskā tulkojumā “nepārtraukta straume”, šis vārds apzīmē dzimšanas, nāves un atdzimšanas ciklu, kas atainots arī filmā. Tai ir skaisti vizuālie aspekti, ko perfekti papildina izvēlētā mūzika.

  1. Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives

Galvenais filmas varonis, onkulis Būnmī, mirst; savu pēdējo dzīves dienu laikā viņš dodas ceļojumā, kurā izpēta visas savas iepriekšējās dzīves kopā ar saviem mīļajiem cilvēkiem. Filma apspēlē tādas tēmas kā atmiņas, pārveidošanās, reinkarnācija un sastapšanās ar nāvi. Tomēr tas ir arī kinematogrāfisks mākslas darbs.

  1. Under the Skin

Šajā filmā var vērot Skārletas Johansones vienu no labākajiem (ja ne pašu labāko) sniegumiem viņas karjerā. Sižets ir šāds: Skārleta ir citplanētiete, kuras vārdu mēs nekad neuzzinām. Viņa pieņem cilvēka formu un sāk pavedināt vīriešus, vedinot viņus uz savu “ražas novākšanas vietu”, kā to varētu saukt. Teikt par sižetu kaut ko vairāk, nozīmētu pilnīgi sabojāt filmas skatīšanos. Šī filma atstās tevi apstulbušu, ar ieplestām acīm mēģinot saprast, ko esi redzējis. Vienkārši noskaties to.

  1. Enter the Void

Šī filma ir kā nepārtraukts psihodēliskais ceļojums. Un ne bez iemesla. Spilgtas, krāsainas neona gaismas un pirmās personas izmantojums (ekrāns pat uz mirkli kļūst melns, kad galvenais varonis mirkšķina) tiešām spēlējas ar skatītāja uztveri. Pēc kāda brīža galvenais varonis mirst, un skatītājs vēro viņa ārpusķermeņa ceļojumu caur viņa acīm, kamēr viņš ceļo cauri laikam un telpai. Filmas temps kļūs arvien ātrāks un ātrāks, pēc kulminācijas ar jaunu sižeta pavērsienu atstājot skatītāju pārsteigtu un pilnu jautājumu, ar ko nodarbināt prātu vēl ilgu laiku.

Avots: learning-mind.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru