5 iemesli, kādēļ spītnieki ir veiksminieki dzīvē

  1. Viņi ir gatavi būt prasīgi kritiskos brīžos.

Luksmeburgas Universitātes pētnieki apgalvojuši :„Mēs varam pieņemt, ka studenti, kas atrodas augstāk „spītnieku” tabulā, dzīvē gūst vairāk, jo ir gatavi pieprasīt to, ko ir pelnījuši, piemēram, diskutējot par algām vai pielikumiem.” Tas nozīmē, ka spītnieki var piedzīvot lielāku izaugsmi darbavietā, īpaši tad, kad lēmumiem jābūt pieņemtiem ātri un efektīvi.

  1. Viņi ir gatavi vienmēr pastāvēt par savam interesēm

Vēl viens iemesls, kādēļ spītnieki ir veiksmīgi, kad pieaug, ir tas, ka viņiem jau kopš bērnības bijusi sajūta „Man jāpastāv par sevi!”. Viņi ir gatavi cīnīties ar zobiem un nagiem, lai panāktu to, kas būtu vislabākais viņiem pašiem – viņi nav dzīves altruisti, kas visu darītu citu cilvēku labā. Viņi apzinās savu vērtību. Un tādējādi viņi arī liek citiem sevi ievērot! Pamanīti cilvēki visbiežāk arī gūst augstāku algu un labākus panākumus.

  1. Viņi ir gatavi pārkāpt robežas un tiekties tālāk, lai iegūtu vairāk.

Alisons Rojs, bērnu psihoterapeits un uzvedības pētnieks no Suseksas Anglijā, apgalvo, ka spītnieki ne tikai ir gatavi pastāvēt par sevi jebkurā situācijā, bet arī spēj pārkāpt robežas un iesaistīties šķietami riskantās aktivitātēs, kas gala rezultātā uzrāda fenomenālus ieguvumus. Un šāda uzvedība ir par ļoti vēlama, jo spītnieki ir gatavi apšaubīt status quo jeb pašreizējo stāvokli, kas kopumā rada ievērojamu progresu.

  1. Viņi paliek skolā ilgāk, tādējādi arī gūstot labāku izglītību un iegūstot vairāk.

Izrādās, ka spītnieki, kas visbiežāk noliedz citu autoritāšu viedokli, paliek skolā ilgāk, tādējādi arī iegūstot labāku izglītību un plašāku skatījumu uz pasauli. Tad noved pie tā, ka spītnieki ir labāk izglītoti, tādēļ arī augstāk kvalificēti un iegūst labākas darbavietas un amatus. Un tie, kas skolas laikā izvēlās pamest mācības nav sliktāki – pētījumi norādījuši, ka 54% studentu, kas augstāko izglītību tā arī nepabeidz, spēj būt ļoti labi un veiksmīgi uzņēmēji.

  1. Viņi ir harizmātiski un patīkami, pat pazīstot viņus tikai dažas minūtes.

Citi pētījumi ir uzrādījuši, ka spītnieki ir ļoti patīkamas dabas – viņi ir harizmātiski un prot iepatikties cilvēkiem. Tādējādi viņi ātri vien nonāk potenciālo darba devēju interešu lokā, jo ikviens uzņēmējs vēlās, lai viņa kolektīvā būtu patīkami un harizmātiski cilvēki.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru