5 pazīmes, pēc kurām spriež par tavu personību

  1. Tavs rokraksts. Balstoties uz pētījumiem, veids, kā cilvēks raksta un arī burtu lielums, spēj pateikt diez gan daudz par rakstītāja personību. Pētījumā, kuru vieca Nacionālā Pildspalvu Asociācija, tika noskaidrots, ka cilvēki, kuri raksta ar maziem burtiem, mēdz būt kautrīgāki, kārtīgāki un centīgāki, kamēr cilvēki, kuri ir sociāli aktīvāki, uzmanību centās iegūt ar plašu rokrakstu. Cilvēki, kuri dzīvi uztvēra nopietni, mēdza rakstīt ar lielāku pildspalvas piespiedienu, un cilvēki, kuri ļāva pildspalvai kustēties brīvi un viegli, tika novērtēti kā empātiskāki un jūtīgāki.
  2. Tava krāsa. Saskaņā ar ‘’Psiholoģija Šodien’’ rakstu, krāsa, kādā tev patīk izvēlēties savu apģērbu un citas lietas savā dzīvē, spēj dot priekšstatu par tavu personību. Cilvēki, kuri bieži izvēlas melnu krāsu, ir jūtīgāki, mākslinieciskāki un tendēti uz detaļām, kamēr cilvēki, kuri izvēlas sarkanu krāsu, katru dienu dzīvo, kā pēdējo un aktīvi cenšas sasniegt savas ieceres. Cilvēki, kuriem patīk zaļa krāsa ir lojālāki un sirsnīgāki, un tie, kuri priekšroku dod baltai krāsai ir loģiskāki un organizētāki. Personas, kuru mīļākā krāsa ir zila, ir stabili, jūtīgi un ir delikātāki pret citiem cilvēkiem.
  3. Nagu graušana. Noteiktas ar ķermeņa aiztikšanu saistītas pazīmes vēsta daudz par tavu personību. Tas, kā tavs ķermenis un tu reaģē uz noteiktām situācijām, ar nagu graušanu, matu raustīšanu vai ādas lobīšanu, pasaka daudz par to, cik nepacietīgs, nobažījies, garlaikots vai neapmierināts tu jūties. Ņemot par piemēru nagu graušanu un izpētot šo paradumu vairāk, atklājas, ka tie, kuri to piekopj, ir perfekcionisti, kuri jūtas saspringti un nervozi.
  4. Tavi apavi. Balstoties uz psihologu teikto, ir iespējams daudz pateikt par cilvēka personību, tikai paskatoties uz viņa apaviem. Saskaņā ar galveno izpētes veicēju Omri Gillathu (Kanzasas Universitāte), izpētot izvēlēto apavu cenu, stilu, krāsu un apavu stāvokli, ir iespējams uzminēt 90% cilvēka iezīmju, piemēram, ienākumu  līmeni, politisko nostāju, dzimumu un pat vecumu.
  5. Tavas acis. Tavas acis ir tavas dvēseles spogulis. Tavas acis spēj pateikt daudz par tavu būtību un personību – ko tu domā un jūti, vai esi lojāls vai varbūt blēdīgs. Saskaņā ar pētījumiem, cilvēki ar zilām acīm mēdz būt mazāk pretimnākoši un ir lielāka iespējamība, ka kļūs par alkoholiķiem, ja salīdzina ar cilvēkiem, kuriem ir tumšākas acu varavīksnenes. Vēl viens veids, kā noteikt cilvēka nodomus pēc viņu acīm ir veidotā acu kontakta ilgums. Piemēram, neilgs un nepastāvīgs acu kontakts vēsta par nespēju sevi pienācīgi kontrolēt un par vāju gribu. 

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru