6 dīvainas lietas, ko tu dari miegā, bet pats nemaz neapjaut

1.Miega paralīze

Daudzi cilvēki piedzīvo šo stāvokli, kas arī tiek saukts par REM miega uzvedības traucējumiem. Miega paralīze var izpausties kā stāvoklis, kurā prāts jau ir pamodies, bet muskuļi ir miega stāvoklī, tādēļ šķiet, ka ķermeni ir pārņēmusi paralīze.

2.Krišanas sajūta

Vairums cilvēku ir sajutuši dīvaino sajūtu, kas šķiet, mēs strauji un pēkšņi krītam, kaut zinām, ka atrodamies gultā. Šī sajūta rodas stāvoklī starp miegu un nomodu. Šī sajūta var būt traucējoša, bet tā nav bīstama. Pētnieki nespēj skaidri pateikt, kāds ir iemesls šai sajūtai, bet viens no minējumiem – tā rodas kā apzinātas kustības un miega paralīzes apvienojums.

3.Nekontrolētas acu kustības

REM miegs ir īstā fāze, kurā sākt krāšņu sapņošanu. Nekontrolētas acu kustības izpaužas tieši tā, kā nosaukums liktu domāt – neiemidzis cilvēks novērotu pēkšņas, bet ļoti aktīvas kustības zem plakstiņiem. Iemesls tām nav zināms.

4.Mēnessērdzība

Mēnessērdzība – pārvietošanās, kad prāts atrodas iemigušā stāvoklī. Nereti cilvēki, kas ir mēnessērdzīgi, miegā arī runa. Citi tikai murmina, bet daži spēj noturēt pilnīgas un ilgas sarunas. Un visi kā viens – nespēj atminēties, ka runāšana vai staigāšana miegā ir notikusi.

5.”Seksomnija”

„Seksomnija” ir kaut kas līdzīgs staigāšanai miegā, tikai izpaužas kā personas mēģinājumi nodarboties ar seksu, kamēr viņš vēl ir iemidzis. Cilvēki, kuriem patiesi tiek noteikta šāda diagnoze, miegā var sākt uzmākties citiem vai vienkārši paši apmierināt sevi. Šī slimība tiek izmantota pat kā aizbildinājums izvarošanas gadījumos. Protams, arī šīs personas neatceras neko, kad ir pamodušās.

6.Zobu graušana

Ja tu grauz zobus, tev piemīt bruksisms. Teju 10% no visiem pieaugušajiem sirgst no šīs slimības. Simptomi var variēt no smagiem līdz ļoti viegliem. Zobu graušana var veicināt ātru zobu „nodeldēšanos” un problēmas ar žokli, tādēļ tā jārisina brīdī, kad apzināta.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru