6 produkti, kurus dietologi nekad neēstu – Kādēļ gan tu tos vēl ēd?

1.BALTMAIZE

Jau sen zināms, ka baltmaize nav veselīgākais un uzturvielām bagātākais pārtikas produkts. Uztura speciāli un diētas speciālisti iedrošina cilvēkus izvēlēties pilngraudu produktus – tieši pilngraudu maizi – baltmaizes vietā. Turklāt, ja tavs labākais draugs nav glutēns, baltmaize tev izraisīs nevajadzīgas vēdersāpes.

2.APELSĪNU SULA

Apelsīnu sula ir garda un svaiga, bet tā nav labākais veids, kādā uzņemt vitamīniem bagāto produktu. Tā satur pārlieku augstu cukura līmeni, turklāt, atdalīta no paša citrusaugļa, nesatur nekādas šķiedrvielas, kas tik ļoti ir nepieciešamas optimālai zarnu trakta darbībai. Turklāt, ja vēlies notievēt, sula nav produkts, pēc kā sniegties, bet tieši šķiedrvielām bagātie produkti, jo tie ātri vien sniedz sāta sajūtu un regulē zarnu traka darbību.

3.MARGARĪNS

Daudzi dietologi apgalvojuši, ka tas ir neiespējami, ka viņi kādreiz dzīvē iekļaus margarīnu savā uzturā. Hidrogēnie tauki, kas ir margarīna sastāvā, jau sen saistīti ar sirds slimībām un to risku. Margarīnu ieteicams aizstāt ar tā dēvētajiem “labajiem” taukiem, kurus satur augi.

4.BEKONS

Dietoloģe Kerija Gansa apgalvo, ka bekonam nav pieskārusies kopš bērnības. Uzzinādama, cik tas bagāts taukiem un nātriju, Kerija nolēmusi to izslēgt no savas ēdienkartes pavisam. Līdzīgu viedokli pauž arī dietoloģe Bonija Tauba-Diksa, norādīdama ka termiski apstrādāta gaļa – bekons, cīsiņi un saldētajos produktos esošā gaļa – kā tāda ikvienam būtu jāizslēdz no ēdienkartes, izvērtējot tās saistību ar vēzi veicinošajiem riskiem, kardiovaskulārajām slimībām un augstajiem nātrija līmeņiem.

5.ENERĢIJAS DZĒRIENI

Nav svarīgi, cik noguris esi, nesniedzies pēc enerģijas dzēriena! Tajos esošais kofeīna daudzums ir pārlieku augsts, tādējādi kļūstot par potenciālo iemeslu letālām sekām. Pārlieku liela deva enerģijas dzērienu var veicināt sirds pārslodzi… tālākais jau ir pašsaprotams.

6.SALDUMI AR UZRAKSTU “BEZ-TAUKU”

Ja saldumos, piemēram, zemesriekstu sviestā, tiek samazināts tauku saturs, sekojoši, tiek samazināts arī pašu zemesriekstu daudzums. Šo produktu “tukšumu” nepieciešams aizvietot un tas visbiežāk tiek paveikts ar cukuru. Tādējādi, izvairīdamies no taukiem, tu uzņem papildus cukuru, kas arī nav pārāk labi.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru