6 telpaugi, kuriem IR jābūt tavā mājā un darba vietā

dracaena-marginata-potted-plant__67436_PE181279_S4

DRACĒNA

Dracēna ir lielisks palīgs, jo tā spēj attīrīt no gaisa benzolu, formaldihīdu, trihloretilēnu un ksilolsu. Tomēr pirms dracēnas iegādāšanās pārliecinies, ka nedz tu, nedz tavi mājdzīvnieki nav alerģiski, jo šis augs ātri vien var kļūt toksisks jums visiem.

2-Gallon-Mum

MĀRTIŅROZES

Mārtiņrožu spējas attīrīt gaisu atklāja NASA, lai arī cik pārsteidzoši tas šķistu. Tās spēj attīrīt gaisu no benzola, formaldihīda, ksilolsa, amonjaka. Turklāt mārtiņrozes nav pārāk dārgas un var tikt izmantotas kā dārza augi.

ficus-benjamina-natasja-potted-plant__67443_PE181284_S4

GUMIJKOKS

Gumijkoks jeb Ficus Benjamina pazīstams kā telpaugs, kas spēj izaugt līdz pat 3 metrus augsts. Tas ir ļoti „ērts”, jo vasaras mēnešos turams ārpus iekštelpām, bet ziemas laikā iekštelpās. Tāpat kā jau pieminēti augi, gumijkoks attīra no gaisa benzola, trihloretilēna un formaldihīda.

zoom_smspath12032742155

SPATIFĪLA

Ne vien skaista, bet arī teju nenogalināma un gaisu attīroša. Spatafīlas ziedi zied teju visu vasaru. Kā jau visi līdz šim pieminētie augi arī tā attīra no benzola, formaldihīda, ksilolsa, amonjaka.

 T272-2Alarge

PAPARDE

Paparde ir augs, kas piemērots pat tādām telpām kā vannasistaba vai tualete. Paparde spēj augt tumšās vietās. Tā attīra gaisu no ksilolsa un formaldihīda.

purify-your-home-naturally-6-air-purifying-house-plants-snake-plant

LĪDAKASTE

Ne velti šis augs ir teju ikvienā ofisā. To, pirmkārt, ir gandrīz neiespējami nogalināt, un, otrkārt, tos nav nepieciešams īpaši kopt – pietiek, ja līdakaste tiek aplieta vienreiz mēnesī. Papildus – līdakaste var dzīvot ar nelielu saules gaismu. Arī līdakaste no gaisa attīra benzolu, formaldihīdu, ksilolsu, amonjaku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru