6 veselīgas kofeīna alternatīvas mundrākai dienai

  1. Dzer citronūdeni. Ņem citronu, iespied tā sulu siltā ūdenī un papildus ‘’odziņai’’ iemet tajā pāris piparmētru lapas. Kāds no tā labums? Tādu ir daudz – citrona ūdens dzeršana katru rītu palīdz mitrināt ķermeni pēc sausās nakts, uzlabo gremošanu un palīdz stiprināt imunitāti. Pie tam, C vitamīns spēj mazināt stresa slikto ietekmi , atbrīvot ķermeni no toksīniem  un darboties, kā antidots sliktajam kofeīna paradumam.
  2. Uzkod mandeles. Sadraudzēšanās ar mandelēm radīs daudz veselīgākas un labākas attiecības, nekā tās, kuras tev ir ar kofeīnu. Nav noslēpums, ka uzkodas, kas sastāv no riekstiem un graudiem, palīdzēs enerģijas palielināšanā. Konkrēti mandeles satur ievērojami daudz magnija, vara, riboflavīna un citu uzturvielu, kas palīdz smadzeņu aktivitātei un rada jaunas nervu šūnas.
  3. Ieslēdz basus. Ja esi hip-hopa vai smagā roka fans, tev visticamāk jau ir izstrādāta metode, kā iesākt labus rītus. Nesen veiktā pētījumā tika noskaidrots, ka dziesmas ar skaļiem basu toņiem , cilvēkos pamodina varenības un pašpārliecinātības sajūtas. Tomēr strādājot, iesakām klausīties dziesmas, kas nav tik mīļas, tādējādi tu samazināsi izstrādātā dopamīna daudzumu un palielināsi koncentrēšanos uz darbu.
  4. Iegādājies mentola šampūnu. Dzīvojot vēsā klimatā, visticamāk, ka ļoti nelabprāt piekritīsi savu dienu sākt ar aukstu dušu. Lai gan nevar nepiekrist, ka auksta duša parasti sniedz vajadzīgo enerģijas pieplūdumu, ir pavisam saprotams, ka šī metode nav no tām jaukākajām. Mentola šampūns var būt lieliska alternatīva, jo patīkamais svaigums tev atgādinās par kustīgo dzīvi.
  5. Apēd banānu. Iespējams, ka esi domājis, kas mazos Minionus padara tik aktīvus – viņi ēd daudz banānus. Banāni ir pilni ar veselīgiem ogļhidrātiem, kas ir ķermeņa galvenais enerģijas avots. Banāni brokastīs ir lielisks veids dienas sākšanai un labākais, ka nav jābaidās no enerģijas pagrimuma dienas vidū.
  6. Izmēģini ātru sporta rutīnu. Ja mēdz pirms darba skriet, vai kā citādi sportot, tad atbrīvot 20 minūtes dienas vidū jogai vai citām kustībām varētu šķist vienkārši. Par laimi īsi treniņi (apmēram 20 minūtes gari) ir tik pat efektīvi enerģijas palielināšanā kā treniņi, kas ir stundu gari. Pastāv daudz veidu, kā tu vari sadzedzināt liekos taukus un uzlabot savu dienu ar 10 minūšu mini treniņiem. Ļauj endorfīniem savu dzīvi padarīt labāku!

 

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru