7 brīnumainas lietas, kas notiks, kad tu pārstāsi lietot alkoholu

1.Tu gulēsi labāk.

Kāds nesen veikt pētījums norādīja, ka glāze alkohola pirms miega aktivizē alfa viļņu darbību prātā – tie veido tādu kā sajūsmas un „ballītes” noskaņojumu, kas, protams, nav vēlams, ja gribam izgulēties. Alkohols var palīdzēt iemigt, bet tas nepalīdz nodrošināt labu miega kvalitāti.

2.Tu apēdīsi mazāk pie vakariņu galda.

Pētījumi norāda, ka alkohols ir lielākais apetītes uzlabotājs, kāds līdz šim zināms. Iespējams, tas tā ir tādēļ, ka tas „notrulina” maņas, neļaujot mums apjaust sāta sajūtu. Cilvēki, kas pie vakariņām izdzer divas pudeles alus, uzņem par 30% vairāk kaloriju, salīdzinoši ar tiem, kas pie vakariņām uzņem minimālu alkohola devu vai pat nekādu.

3.Iespējams, tu izjutīsi pastiprinātu vēlmi pēc saldumiem.

Alkohols sniedz laimes sajūtu. Kad atteiksies no tā, pastāv iespēja, ka uzturā sāksi lietot vairāk saldumus, kas nodrošinās tevi ar laimes hormoniem.

4.Tu sāksi zaudēt svaru!

Kad pateiksim alkoholam „nē”, pamanīsi, kas ar laiku tavs viduklis kļūst tievāks. Vidēji viena alus bundža satur ap 400 kalorijām, kokteiļi – robežās no 350 līdz 500 kalorijām. Vīrieši, kas diendienā izdzer pat nelielas alkohola devas, vidēji palielina savu uzņemto kaloriju daudzumu par 513. Ilgtermiņā izvairīšanās no šādām papildus kalorijām ļaus tev zaudēt kādu nevēlamo kilogramu.

5.Tava āda kļūs tīrāka.

Pēc dažām dienām bez alkohola, pamanīsi, ka tava āda kļuvusi šķietami mitrāka (labā nozīmē), tādēļ arī tīrāka un patīkamāka. Tas ir tādēļ, ka alkohols bloķē normālu šķidrumu apriti organismā.

6.Tu kļūsi bagātāks!

Lai cik smieklīgi tas skanētu, jā, tu kļūsi bagātāks! Jo alkohols, gluži tāpat kā teju viss uz šīs pasaules, maksā naudu.

7.Iespējams, ka tu nespēsi iederēties ballītēs – bet tas ir labi!

Ja tava iepriekšējā dzīve sastāvējusi no ballītēm, kurās alkohols bijis viens no galvenajiem spēlētājiem, tu sapratīsi, ka bez tā tev nav īsti ko darīt. Pasākumi, iespējams, sāks šķist vienmuļi un pat garlaicīgi. Bet skaties uz to no gaišās puses – tu atradīsi labākas, jēgpilnākas aizraušanās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru