7 dīvainas lietas, ko pēc nāves var izdarīt ar cilvēka ķermeni

 

 

Kļūt par dimantu

Šī noteikti ir ne tikai praktiskākā, bet arī romantiskākā iespēja šajā sarakstā. Uzņēmums “Heart In Diamond” kremēta cilvēka pelnus pārvērš dimantā, kuru pēcāk var ievietot gredzenā, kaklarotā vai auskaros. Kremācijas dimanti tiek iegūti no pīšļiem ekstraktējot oglekli. Uzņēmuma laboratorijā ogleklis tiek pakļauts spiedienam un karsēts vairākas dienas, līdz tas pārvēršas īstā dimantā.
Tiklīdz dimants ir izveidojies, tas var tikt ievietots jebkāda veida juvelierizstrādājumos, lai kalpotu par brīnišķīgu atmiņu no mīļotā cilvēka.

 

Izgaismot naksnīgās debesis

Uzņēmums “Heavens Above Fireworks” piedāvā iespēju cilvēka pelnus ievietot pirotehnikā un palaist tos gaisā. Uzņēmuma pārstāvji pelnus ievieto īpašā pirotehniku saturošā apvalkā, lai tie nonāktu gaisā un pakalpojuma izmantotājs varētu pienācīgi izvadīt savus tuviniekus. Lai radītu neaizmirstamu uguņošanu, uzņēmuma pārstāvji tieši komunicē ar mirušā cilvēka ģimeni.

 

Sniegt pienesumu dabai

Pēc nāves cilvēks savu ķermeni var izmantot, lai sniegtu pienesumu dabai. “The Living Urn” nākuši klajā ar veidu, kā pelnus padarīt videi draudzīgus. Brīnišķīgā dizaina urnā pīšļi tiek savienoti ar neitralizējošu līdzekli, koku sēklām un mēslojumu. Urna jānovieto vietā, kura izvēlēta koka iestādīšanai. Aizgājuša cilvēka ģimene var iestādīt koku savā pagalmā vai tuvākajā parkā, kuru bieži apmeklē. Tā ir kā atdzimšana, ar kuras palīdzību ģimenes locekļi varēs mūžīgi atcerēties tuvinieku.

 

Ziedot to zinātnei

Šāda iespēja pieejama jau vairākas desmitgades, un tā ir visdāsnākā no visām lietām, ko darīt ar ķermeni pēc nāves. Ķermeņa ziedošana medicīnas zinātnei palīdzēs veikt nozīmīgus pētījumus, kuru gaitā tiek atklāti medikamenti, kuri nākotnē spēs glābt daudzu cilvēku dzīvības. Ziedotie ķermeņi bieži tiek izmantoti medicīnas studentu apmācības vajadzībām, lai viņi spētu apgūt visas veiksmīgai praktizēšanai nepieciešamās iemaņas. Tā nav visskaistākā lieta, ko darīt, bet tā ir gana nozīmīga.

 

Lasi vēl: 8 pazīmes, kas liecina par iepriekšējām dzīvēm

 

Atjaunot koraļļu rifus

Vienmēr esi mīlējis okeānu? Tad šī noteikti būs tev piemērotākā no dotajām iespējām, tagad tu vari sniegt savu pienesumu apdraudēto koraļļu rifu atjaunošanā. Profesionāļi, kas strādā pie projekta “Eternal Reef” vēlas atjaunot koraļļu rifu, izveidojot “rifa mājiņas”, kas tiek uzstādītas izmirstošos rifos un laika gaitā palīdz tiem atjaunoties. Iesaistītais uzņēmums sācis plaši piedāvāt “rifa mājiņu urnas”, kuru īpašos nodalījumos tiek ievietotas kremētie pīšļi. Tāpat uz mājiņas izvietota plāksnīte ar mirušā cilvēka vārdu. Katra urna tiek izgatavota ar rokām un to apglezno vietējais mākslinieks, tas nozīmē, ka katra šī mājiņa ir unikāla un savdabīga.

 

Izskanēt dziesmā

Mūzikas mīļotāji būs sajūsmā par šo iespēju, it īpaši tad, ja viņu ģimenei pieder vinila plašu atskaņotājs. “And Vinyl” ir uzņēmums, kas piedāvā mirušā cilvēka pelnus ar spiediena preses palīdzību uzspiest uz skaņu platēm. Cilvēki pat var ierakstīt platē savu balsi vai atstāt ziņu saviem mīļotajiem cilvēkiem. Lai arī tas var šķist nedaudz dīvaini, tas ir unikāls veids, kā saglabāt par sevi vērtīgas atmiņas.

 

Doties kosmosā

Vienmēr vēlējies kļūt par astronautu vai tev patīk ceļot? Šis uzņēmums ļauj cilvēkam arī pēc nāves doties ceļojumā – kosmosā. Uzņēmums “Celestis” piedāvā pakalpojumu “Earth Rise”, kas ļauj ģimenes locekļiem mirušā radinieka kremētos pīšļus nosūtīt kosmosā. Individuālās lidojuma kapsulas, kas pelnus satur kopā, lido kosmosā un galu gala atkal atgriežas, lai ģimenes tās varētu nogādāt mājas. Tu vari piepildīt savas dzīves sapni, dodoties kosmosā pēc nāves!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru