7 Ikdienas priekšmeti, no kuriem atbrīvoties labākas veselības vārdā

2.Trauku švamme. Pētījumos ir pierādīts, ka trauku mazgājamais sūklis ir pati netīrākā, baktērijām pilnākā lieta mūsu mājās.Mazgāt traukus ar tam piemērotu lupatiņu ir labāka ideja. Sūkļi ir kā mājas neiedomājami daudz baktērijām – tām patīk patverties iekšā sūklī, un tā kā visbiežāk nelietošanas laikā tas tiek atstāts istabas temperatūrā, tā baktērijām kļūst par ideālu vietu, lai vairotos un dzīvotu kā paradīzē. Trauku mazgājamās lupatiņas ir mājas daudz mazāk baktērijām un katru nedēļu tās izmazgājot veļas mašīnā, uz tās dzīvojošās baktērijas tiks iznīcinātas pavisam.

3.Plastmasas griešanas dēlīši. Baktērijām patīk augt plastmasas dēlīšu iegriezumos, un tad, kad tās ir atradušas šo burvīgo patveršanās vietu, ir ļoti grūti šīs iegriezumu vietas iztīrīt. Koka dēlīši ir daudz labāka alternatīva, jo koks bieži vien darbojas kā antibakteriāla virsma.

4.Antibakteriālas ziepes. Saskaņā ar veiktajiem pētījumiem, antibakteriālām ziepēm piemīt tādas pašas attiecības ar baktērijām, kā parastajām ziepēm, tomēr tās ir daudz bīstamākas mums pašiem. Antibakteriālajās ziepēs esošā aktīvā sastāvdaļa spēj iekļūt cilvēka ķermenī ( tāpat kā jebkurš cits produkts, kas nonāk uz ādas) un izmainīt hormonu darbību. Pastāv pieaugošas bažas, ka antibakteriālas ziepes rada rezistenci pret antibiotikām.

5.Plastikāta kastītes. Vecā ‘’kaluma’’ plastmasas kastītes, iespējams, satur BPA, jeb veselībai kaitīgu sintētisku, ķīmisku vielu, kas saskaroties ar ēdienu spēj tajā iekļūt, radot draudus veselībai.

6.Gaisa atsvaidzinātāji. Lai arī dažas kompānijas ir apsolījušas no gaisa atsvaidzinātāju sastāvdaļu saraksta izsvītrot ftalātus, lielā daļā gaisa atsvaidzinātāju tie vēl joprojām ir atrodami. Ftalātiem ir slikta ietekme uz cilvēka vispārējo veselības stāvokli, kā arī uz reproduktīvo sistēmu.

7.Veci gaisa filtri. Gaisa filtri spēj aizturēt līdz pat 25 kg putekļu, kas pēc tam turpinās riņķot pa tavu māju, ja netiks atbrīvoti no gaisa filtra. Lielais putekļu daudzums spēj atmodināt dažāda veida alerģijas, astmu un reizēm uz gaisa filtriem sāk augt pat melnā pelējuma sēnīte, kas ir īpaši toksiska. Nomaini gaisa filtru pret gaisa attīrītāju, lai būt drošs, ka mājās ieelpotais gaiss neskādē veselībai. 

Avots:lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru