7 interesantas Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas no visas pasaules

 

Skotija: Uguns bumbu parāde

Vecā gada vakarā vīrieši dodas ielās, lai demonstrētu spēku un vīrišķību un sagaidītu Jauno gadu, ap sevi vicinādami degošas uguns bumbas. Šī tradīcija tiek uzskatīta par Skotu, tomēr tā datējama jau ar Vikingiem.

NYC-fire_2777468k

Turcija: Sarkana apakšveļa veiksmei

Vai varētu būt vēl labāks un veiksmīgāks veids, kādā sagaidīt Jauno gadu, ja ne tajā ieiet ar sarkanu apakšveļu. Izrādās, ka šī ir populāra tradīcija Turcijā, kur sarkanas apakšveļas stendi uzrodas ielās tieši pirms Jaunā gada.

ny-red_3151483k

Rumānija: Dzīvnieku čuksti

Rumāņi tic, ka, ja labi ieklausās, var dzirdēt, kā dzīvnieki tieši Vecā gada vakarā sačukstas.

NYC-talking_2777477k

Venēcija: Masu skūpsti

Venēcijas Svētā Marka laukums ir vieta, kurā Vecā gada vakarā sanāk daudzi cilvēki, lai… skūpstītos vienlaicīgi.

NYC-venice_2777478k

Ekvadora: Pastaiga ar čemodānu

Esi vienmēr vēlējies doties ceļojumā, bet vēl tas nav izdevies? Tas nekas. Pārņem Ekvadoras tradīciju. Vecā gada vakarā paņem savu čemodānu un apstaigā ar to pāris apļus ap savu kvartālu.

ny-case_3151506k

Sibīrija: Koku stādīšana zem ūdens

Baikāla ezerā tiek izurbti caurumi, kuros ienirst profesionāli ūdenslīdēji, līdzi sev nesdami koku. Ļenas upē, kas nav tik dziļa, kā pats Baikāls, nirēji ienirst līdz pašai gultnei un tajā “iestāda” koku. Šajā tradīcijā piedalās tikai profesionāli nirēji.

NYC-dive_2777467k

Dienvidāfrika: Mēbeļu mešana

Šī ir salīdzinoši jauna tradīcija, kuras aizsākumi meklējumi Johnsburgā. Tās iedzīvotāji kādā Vecā gada vakarā izlēmuši, ka vēlas gadu mijā mest pa logu ārā mēbeles. Lai arī cik bīstama, tā ir viena no interesantākajām un dīvainākajām tradīcijām uz šīs pasaules.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru