7 lietas, kas notiks, kad pārstāsi lietot kafiju

1.Sākotnēji tu jutīsies noguris un bezspēcīgs.

Ja esi kādreiz pieredzējis kofeīna trūkumu organismā, tu zini, kāda ir sajūta. Tu izjutīsi nogurumu, spēku izsīkumu, galvas sāpes un pat reiboņus. Arī krasas garastāvokļa izmaiņas – diemžēl – negatīvas. Ja esi izlēmis pārtraukt uzņemt uzturā kofeīnu, painformē par to savus draugus un tuvākos, lai viņi zinātu, kādēļ tu esi tik īgns un ar pasauli neapmierināts.

2.Tu sāksi zaudēt svaru!

Ja diendienā esi iemīļojis saldinātus kafijas dzērienus, atteikšanās no tiem nozīmēs arī krasu kaloriju skaita samazinājumu uzturā. Lielā kafija ar pienu vidēji sastāda 200 kalorijas, turklāt, ja pievieno tai vēl putukrējumu un saldos sīrupus – rēķinies ar vēl papildus 200 kalorijām.

3.Vai arī pretēji – tu sāksi pieņemties svarā.

Tīra, nesaldināta kafija strādā kā „apetītes apspiedēja”. Turklāt kofeīns reizēm tiek rekomendēts kā metabolisma paātrinātājs. Ja diendienā esi uzņēmis kafiju, lai samazinātu vēlmi pēc ēdiena, ļoti iespējams, ka piedzīvosi krasu kāpumu kārē pēc ēdiena.

4.Tu gulēsi un izgulēsies labāk!

Kafijas tase, kas dzerta pat 6 stundas pirms miega, var ietekmēt miega kvalitāte, spēju iemigt un izgulēties. Absolūti kafijas nedzērāji guļ labāk nekā tie, kas kafiju uzņem regulāri.

5.Tu jutīsies mierīgāk!

Kofeīns ir kā iekšējais stimuls, kā degviela mūsu organismam. Tas spēj radīt trauksmainību un stresa sajūtu. Turklāt kofeīns sašaurina asinsvadus, liekot sirdij strādāt ātrāk un spiedienam paaugstināties.

6.Tavs vēders jutīsies laimīgāks.

Kafija paātrina vielmaiņas blakusproduktu izvadīšanu no organisma. Turklāt vēl papildus tā ir ļoti skāba, tās videi ir zems pH, kas var kairināt kunģi, radot nepatīkamas sajūtas.

7.Tavā uzturā iztrūks anti-oksidanti.

Kafija ir anti-oksidants numur viens! Un anti-oksidanti ir ļoti svarīgi, lai izvairīties no dažādu vēžu šūnu attīstības. Ja nu tomēr esi izdomājis atbrīvoties no kofeīnu saturošiem dzērieniem, ieskaitot zaļo tēju, kas arī ir ļoti bagāta anti-oksidantiem, iekļauj savā uzturā daudz vairāk augļus un dārzeņus.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru