7 produkti, kas tev radīs vēlmi ēst mazāk

1.RIEKSTI

Tie ir ne tikai noderīgi, samazinot vai noturot zemu holesterīna līmeni, tie ir arī apetīti „nogalinoši” jeb mazinoši produkti.

2.GARŠVIELAS

Pētījumi ir pierādījuši, ka asi ēdieni ilgāk tev liek just sāta sajūtu, kā arī tie paātrina metabolismu. Nesens pētījums norādīja uz to, ka cilvēki ēda mazāk (precīzi – uzņemot par 60 kilokalorijām mazāk), ja viņu zupai bija pievienoti Kajenas pipari.

3.AUZU PĀRSLAS

Ilgstošu sāta sajūtu un sekojoši arī vēlmi ēst mazāk spēj nodrošināt auzu pārslas. Tās ir bagātas uzturvielām, kā arī tās spēj kontrolēt apetīti regulējošo hormonu holesistokinīnu.

4.ĀBOLI

Ābols var kļūt par lielisku rīta, pusdienas vai pēcpusdienas našķi. Tas ir bagāts vitamīniem un arī liek tev ilgāk sajust sāta sajūtu un sekojoši arī mazāku vēlmi pēc papildus uztura. Āboli arī satur pektīnu, kas spēj kontrolēt cukura līmeņa pieaugumu, kas ir viens no biežākajiem iemesliem palielinātai vēlmei pēc ēdiena.

5.PIPARMĒTRA VAI EIKALIPTS

Piparmētru un eikalipta smaržai ir ne tikai nomierinošs efekts, bet tie, pārsteidzošā kārtā, iedarbojas kā apetītes mazinātāji. Pamēģini pirms maltītes iedzert piparmētru tēju vai istabā dedzināt piparmētru smaržas sveci, lai samazinātu vēlmi pēc nevajadzīga (lieka) pārtikas patēriņa.

6.AVOKADO

Avokado ir bagāti ar labajām taukskābēm, kas tev rada „”pilnuma” jeb sāta sajūtu. Pievieno avokado gabaliņu brokastīm, ikvienai maltītei, lai ātrāk sajustu savu sāta robežu un izvairītos no pārēšanās.

7.ŪDENS

Lai arī cik pārsteidzoši un vienlaikus pašsaprotami tas šķistu, glāze ūdens pirms maltītes ir svarīga, ja vēlies samazināt savas uzņemtās maltītes apjomu. Jo bieži vien tev nav nepieciešams uzņemt tik daudz ēdiena, cik to vairums no mums uzņem ik dienu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru