7 zinātniski apstiprināti “laimes un labsajūtas” pārtikas produkti

1.ŠOKOLĀDE.

Un kā gan šokolāde varētu nebūt šajā sarakstā? Šokolādes sastāvā ir vielas, kas spēj uzlabot garastāvokli. Kofeīns, kas arī ir kafijā, liek justies spirgti un pamodina muskuļus. Turklāt – šokolādes sastāvā esošā viela anandamīns ir atzīts par depresiju un uztraukumu samazinošu.

2.AUSTERES.

Austeres ir bagātas ar cinku, kas arī spēj cīnīties pret depresiju un uztraukumu. Tās ir bagātas ar vitamīnu B12, kas nepieciešams labai smadzeņu darbībai, lai tās pienācīgā apjomā veidotu dopamīnu un serotīnu.

3.KAFIJA.

Kafija valda pār pasauli. Sievietes, kas ikdienā izdzer divas vai vairākas tases kafijas, daudz retāk cieš no depresijas. Un tas viss pateicoties kofeīnam, kas palielina dopamīna un serotīna līmeni asinīs.

4.LASIS.

Lasis saturs vitamīnu D, kas noregulē ķermeni un garastāvokli. D vitamīna trūkums spēj veicināt depresijas rašanos un garastāvokļa svārstības. Turklāt, kā jau visi zina, lasis satur Omega-3 taukskābes, kas ir ļoti nepieciešamas veselam organismam!

5.BROKOĻI.

Dārzeņa ēšana ir laba ne vien tad, ja tu vēlies zaudēt svaru, bet arī tad, ja vēlies padarīt savu prātu možāku un ķermeni mundrāku. Brokoļu sastāvā esošās vielas regulē insulīna līmeni un veicina stabilu vielmaiņu, tādējādi samazinot iespēju par garastāvokļa svārstībām.

6.MANDELES.

Mandeles ir bagātas ar magniju, minerālu, kas veicina serotīna veidošanos smadzenēs. Magnija trūkums var negatīvi ietekmēt garīgo veselību un labsajūtu.

7.JOGURTS.

Probiotiķi var būt labi tavam gremošanas traktam, bet ne tikai tam. Tas spēj arī uzlabot tavu smadzeņu veselību. Kad gremošanas trakts ir kārtībā, tas sūta signālus smadzenēm, kas savukārt paziņo „Ka viss ir labi un ir laiks justies laimīgi!”. Veselīgs gremošanas trakts veicina vispārējo – garīgo – labsajūtu. Turklāt arī jogurtā esošais kalcijs spēj regulēt garastāvokļa svārstības.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru