8 iemesli, kādēļ glāze vīna nāk par labu tev ik dienu!

1.SARKANAIS VĪNS PAZEMINA ASINSSPIEDIENU

Pētījums Izraēlā atklāja, ka cilvēki, kas cieta no 2 tipa diabēta un ikdienā izdzēra glāzi vīna, uzrādīja zemāku glikozes līmeni asinīs, kad salīdzināti ar tiem, kas vakariņās izdzēra glāzi ūdens. Turklāt šis nav pirmais pētījums, kas norāda uz pozitīvo korelāciju starp vīna patērēšanu un cukura līmeni asinīs.

2.VĪNS NODROŠINA LABĀKU MIEGU (pēc tā patērēšanas)

Jau pieminētais pētījums norādīja arī uz to, ka tie, kas izdzēra glāzi vīna, gulēja kā mazuļi. Bet svarīgi pieminēt, ka šie vīna baudītāji apvienoja vīnu ar vakariņām, lai ēdiens absorbētu patērēto alkoholu.

3.VĪNS SPĒJ SAMAZINĀT VIDUKĻA APKĀRTMĒRU

Floridas Universitātes pētnieki norādījuši, ka vīna esošās sastāvdaļas spēj palēnināt tauku šūnu veidošanos cilvēka organismā.

4.VĪNS SAMAZINA IESPĒJU „SAĶERT” SAAUKSTĒŠANOS

Kāds pētījums Spānijā, kas iesaistīja 5000 cilvēkus, atklāja, ka vīna dzērāju risks saaukstēties vai iegūt infekciju slimības ir par 40% zemāks.

5.GLĀZE VĪNA DIENĀ SPĒJ SAMAZINĀT DEPRESIJAS RISKU VECUMDIENĀS

Novērojot 6000 cilvēkus septiņu gadu intervālā spāņu pētnieki atklāja, ka vīna baudītāju risks, ciest no depresijas, bija krietni zemāks, ja salīdzināti ar vīna nebaudītājiem. BET – šeit ir arī BET. Šie vīna baudītāji nedzēra vairāk kā vienu glāzi vīna diena. Tie, kas dzēra vairāk, daudz biežāk cieta no depresijas.

6.SARKANVĪNS PASARGĀ NO ATMIŅAS ZAUDĒJUMIEM

Kāds pētījums Čikāgas Medicīnas centrā atklāja, ka vīna baudītāji, kas dienā izdzēra ne vairāk kā glāzi vīna, par 23% retāk cieta no atmiņas zaudējumiem. Pētnieki izvirza hipotēzi, ka vīns uzlabo asins apgādi organismā (tādējādi arī smadzenēs), kas ļauj tām saglabāt veselību un „asumu”.

7.VĪNS SAMAZINA KARIESA RISKU

Sarkanajam vīnam piemīt antibakteriālas īpašības, kas nozīmē, ka tas spēj pasargāt zobus no kariesa.

8.SARKANVĪNS SPĒJ SAMAZINĀT RISKU SASLIMT AR KONKRĒTA VEIDA VĒŽA PAVEIDIEM

Vīrieši, kas nedēļā izdzer no četrām līdz septiņām glāzēm, samazina risku, saslimt ar prostatas vēzi teju, uz pusi. Kā arī sarkanais vīns spēj samazināt risku, saslimt ar gremošanas trakta vēzi, par 50 procentiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru