8 ieradumi, kas piemīt izciliem studentiem

1.Viņi ne vienmēr pilda savus mājasdarbus

Skolā, biežāk vidusskolas un augstskolas laikā, mājasdarbi sastāda 5 līdz 20 procentus kopējās atzīmes. Un, kaut šī proporcija ir šķietami maza, mājasdarbi aizņem visvairāk laika. Protams, ir svarīgi iegūt vispārīgu priekšmeta sapratni, bet bieži vien, stundām ilgiem uzdevumi, kas parādās mājasdarbos, nekad tā arī neparādās kontroldarbos, kas nosaka gala atzīmi.

2.Viņi pavada relatīvi maz laiku, lasot mācību grāmatas

Grāmatu lasīšana ir visneefektīvākā nodarbe, apgūstot jauno mācību vielu. Tā vietā izcili studenti pavada laiku, studējot lekciju pierakstus, izmantojot interneta resursus par attiecīgo tēmu un pildot vecus pārbaudes darbus.

3.Viņi „googlē” visu

Jauns koncepts – viņi to uzreiz pārbauda. Viņi negaida, līdz skolotājs būs nonācis pie sava skaidrojuma – viņi vēlas iegūt iespējami daudz informāciju par šo tēmu.

4.Viņi regulāri pārbauda savas zināšanas

Atkārtošana ir zināšanu māte. Arī brīžos, kad viņi nemācās, izcili studenti pārcilā domās apgūtu. Viņi uzdod sev jautājumus, un paši uz tiem arī atbild. Tas ļauj saprast, kas vēl nepieciešams, lai uzlabotu zināšanas līdz pilnībai.

5.Viņi mācās periodiski

Viņi apzinās, ka nepārtraukta, maratonam līdzīga mācīšanās ir bezjēdzīga. Tā vietā viņi pamācās 10 līdz 15 minūtes – kārtīgi un koncentrējoties – un tad paņem pārtraukumu. Šāda periodiska mācīšanās ir efektīva un arī mazāk nogurdinoša.

6.Viņi guļ – un pat ļoti daudz

Kamēr viduvējs skolēns vai students aktīvā mācību laikā guļ no 4 līdz 6 stundām, tie studenti, kas uzrāda ievērojami labākus rezultātus, guļ līdz pat 9 stundām. Šāds miega apjoms ļauj saglabāt stabilu nervu sistēmu un spēju koncentrēties.

7.Viņi padara arī sliktākās lekcijas par efektīvām un noderīgām

Tas pasniedzējs ir garlaicīgs? Viņa mācību stils ir neefektīvs? Nu un? Tev ir iespēja pašam noteikt, kā pavadīsi savu laiku. Ja zini, ka lekcija tev neko nedos, bet apmeklējums ir obligāts, ņem uz stundu/lekciju līdzi citus mācību materiālus. Mācies pats.

8.Viņi allaž ir aizņemti

Fascinējoši, bet arī aizņemts cilvēks var paveikt visu to pašu, ko šķietami slinks. Tas ir tāpēc, ka , jo aizņemtāki kļūstam, jo labāk spējam pārvaldīt savu laiku un pieslēgties jauniem projektiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru