8 neticami brīnumi, kuri reti kad novērojami debesīs

Halo

1

Halo ir varavīksnes ledainais līdzinieks, vienīgā atšķirība no varavīksnes ir tā, ka gaismas stari lūzt ledus kristālos, nevis ūdens pilienos.

2

Ļoti sarežģīts halo, kas novērots Krievijā.

Viltus Saules

3

Šī parādība ir viena no halo variācijām. Viltus Saules ir visbiežāk sastopamais halo; izskatās, ka saulei ir divas dubultnieces aptuveni tajā pašā augstumā un 22 grādu attālumā.

Saules stabs

4

Šis ir Rietumvirdžīnijā novērots Saules stabs. Šādi stabi izveidojas saules gaismai atstarojoties gaisā no sīkām sešstūrainām vai stabveida ledus daļiņām.

Brokena stāvs

5

Gloriju dažkārt var redzēt kalnos, caur miglu. To var ievērot, ja lūkojas uz saulei pretējo pusi, parasti to ieskauj varavīksnes spīdums, dēvēts par gloriju.

Ziemeļblāzma jeb polārblāzma

6

Šāds starojums parādās saules vējam satiekoties ar Zemes magnētisko lauku, patiesībā ziemeļblāzmas parādīšanās nav ierobežota tik vien kā ar abiem poliem; bijuši gadījumi, kad ziemeļblāzma vērojama pat Grieķijā.

Zaļais zibsnis

7

Zaļais zibsnis parādās līdz ar pirmajiem saullēkta vai pēdējiem saulrieta stariem. To ir ne tikai grūti ievērot, tas ir arī kaitīgs redzei. Lai to ievērotu nepieciešama sekojoša apstākļu kombinācija: atvērts horizonts, dzidrs gaiss un skaidrs laiks, bez mākoņiem. Piemēram, šīs bildes fotogrāfs zaļo zibsni ieraudzīja tikai vēlāk, mājās apstrādājot fotogrāfijas.

Ugunīgā varavīksne

8

Šī ir reta atmosfēras parādība jeb “debess juma loks”. Tā parādās kad horizontāli, austošas vai rietošas saules stari atstarojas pret ledus daļiņām mākoņos. Attēlā redzamā parādība tika novērota Vašingtonas debesīs, 2006. gadā.

Saules aptumsums

9

Saules aptumsuma vērotāji Žangžū provincē, Ķīnā, 2010. gada 15. janvārī.

10

Šajā attēlā redzams saules atspīdums koka paēnā. Šāds efekts panākts izmantojot camera obscura paņēmienu – saules stari izlaužas cauri lapotnei. Šis attēls uzņemts Madridē, saules aptumsuma laikā 2005. gada 3. oktobrī.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru