8 produkti, kas ikvienai sievietei būtu jāiekļauj uzturā

BIŠU PUTEKŠŅI

Bišu putekšņi satur teju visus uzturā nepieciešamos vērtīgos produktus. Tie ir 40% proteīnu, ieskatot 8 vērtīgas aminoskābes. Aminoskābes ir nepieciešamas audu atjaunošanai, hormonu ražošanai (ieskaitot augšanas hormonu), muskuļu masas veidošanai. Bišu putekšņi ir spēcīgs antioksidants, kas stiprina vēnu, urīnpūšļa un dzemdes veselību, tie palīdz uzlabot ķermeņa veselību pirms bērniņa ieņemšanai, iznēsāšanas laika.

JŪRAS AĻĢES

Jūras aļģes ir viens no labākajiem minerālvielu avotiem, īpaši tās bagātas ar jodu, kalciju, dzelzi un magniju. Minerālvielas ir īpaši svarīgas sievietēm, kurām nepieciešams augsts minerālvielu līmenis organismā, lai izvairītos no osteoporozes, anēmijas, menstruālajiem krampjiem un depresijas.

BROKOĻI

Brokoļi ir izcils uzturvielu avots. Tie ir bagāti ar vitamīnu K, C, dzelzs skābi un hromu. Šīs minerālvielas nepieciešamas, lai saglabātu veselus kaulus, ādu, normālu cukura līmeni un labu veselību kopumā. Brokoļi izmantojami arī detoksam.

ČIA SĒKLAS

Čia sēklas ir viens no bagātākajiem augu pasaules produktiem kalcija, magnija un omega 3 taukskābju, kālija un proteīnu pievienotajā vērtībā. Čia ir super-ēdiens sievietēm! Čia sēklas spēj samazināt tādas slimības kā osteoporozi, kā arī uzlabot nagu, matu un ādas veselību.

GOLDŽI OGAS

Goldži ogas satur vairāk C vitamīna nekā apelsīni, vairāk beta karotīna nekā burkāni un vairāk dzelzs nekā sojas pupiņas un spināti. Tas padara Goldži ogas vitāli nepieciešamas, lai sievietes saglabātu veselu ādu, stipri imunitāti, labu redzi un veselīgu asinsriti. Goldži ogas pazīstamas arī kā seksuālās funkcijas stiprinošas.

KAKAO

Viens no diētiskākajiem tauku avotiem ir kakao pupiņas. Tās bagātas ar dzelzi un diētiskajiem, veselīgajiem taukiem, tādējādi palīdzot samazināt stresa līmeni, migrēnas un vājumu. Kakao pupiņas ir viens no spēcīgākajiem antioksidantiem, kas spēj palēnināt novecošanās efektu.

KOKOSRIEKTU EĻĻA

Kokosriekstu eļļa ir bagāta ar piesātinātajiem taukiem, kas var samazināt holesterīna līmeni, kā arī palielināt enerģijas rezerves un palīdzēt svara samazināšanas procesā. Kokosriekstu eļļai piemīt pret-sēnīšu, pret-iekaisuma efekts.

KOMBUČA

Kombuča – arī dzīvības eleksīrs, fermentēta tēja, kas spēj uzlabot sievietes veselību. Tā ir bagāta ir vitamīnu B, kas regulē adrenalīna līmeni organismā. Tā ir arī spēcīgs probiotiķis un satur glukozamīnus, kas spēj stiprināt locītavas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru