8 produkti, kas ikvienam vīrietim būtu jāiekļauj uzturā

1.MELNĀS PUPIŅAS

Mazas, bet spēcīgas. Tās var sniegt enerģiju tādās devās, kā to nespētu teju neviens cits produkts. Tam ir divi iemesli: tās ir bagātas šķiedrvielām, tādēļ sniedz sāta sajūtu. Un otrkārt, tās ir bagātas ar kompleksajiem ogļhidrātiem, kas ilgi pārstrādājas organismā, izdalot enerģiju pakāpeniski un ilgā laika posmā.

2.SPINĀTI

Spināti ir ar proteīnu tikpat bagāti kā gaļa, to šķiedrvielu daudzums ir vienāds ar pilngraudu maizes sastāvā esošo, kā arī bonusā tam visam nāk antioksidanti, vitamīni un minerāli. Ja tev negaršo soja vai tofu, spināti ir labākais aizvietotājs.

3.BROKOĻI

Zaļie un veselīgie dārzeņi ir visu dārzeņu hierarhijas augšpusē. Tie ir bagāti ar dzelzi, kalciju, vitamīnu C un šķiedrvielām – uzturvielām, kas ir nepieciešamas kaulu stiprināšanai, asinsrites veselīgai funkcionēšanai un cīņai pret slimībām un saaukstēšanos.

4.AUZAS

Brokastīs nav nekas labāks par lielu bļodu auzu pārslu – tās nodrošina ilgu enerģijas izdalīšanos organismā, nodrošinot lielas enerģijas rezerves. Turklāt, tās nodrošina organismu, cīnoties pret stresu un paaugstinot imunitāti.

5.TOMĀTI

Tomāti ir lieliski vairāku iemeslu dēļ. Tie tiek dēvēti arī par „mīlas āboliem”, jo tie ir zināmi kā spēcīgs afrodīziaks vīriešiem. Bet šajā sarakstā tie iekļuvuši ne jau pateicoties savām īpašībām, ietekmējot seksuālo dzīvi. Tomāti ir nepieciešami, jo tie ir bagāti ar uzturvielu likopēnu – spēcīgu antioksidantu, kas cīnās pret iekaisumu slimībām un saslimšanām. Turklāt tas spēj samazināt prostatas vēža risku.

6.MELLENES

Mellenes ir boss, kad nepieciešams cīnīties pret brīvajiem radikāļiem. Brīvo radikāļu skaits organismā tikai palielinās līdz ar novecošanos, negatīvi ietekmējot organisma darbību, traucējot normālu šūnu darbību un veicinot pāragru novecošanos.

7.MANDELES

Mandeles ir bagātas ar proteīniem, šķiedrvielām, vitamīnu E – kopā šis trio labvēlīgi ietekmē sirdsdarbību, gremošanas trakta darbību un ādas stāvokli.

8.OLĪVEĻĻA

Olīveļļa ir bagāta ar nepiesātinātajām taukskābēm, tādējādi labvēlīgi iedarbojoties uz sirds veselības stiprināšanu. Pētījumi ir pierādījuši, ka, ja ikdienā aizvietosim margarīnu vai sviestu ar olīveļļu, krasi samazināsim sirds slimību rašanās iespēju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru