8 veidi, kādos biroja darbs tevi nogalina

1.Garlaicība līdz nāvei – tā spēj nogalināt.

Kāds nesens pētījums norādījis uz saistību, kas eksistē starp garlaicību un nāves risku. Cilvēki, kas biežāk sūdzējušies par garlaicību, vienlaicīgi bijuši pakļauti augstākam sirds slimību un trieku riskam.

2.Nejauks priekšnieks – palielināts sirds slimību risks.

Vai tev reizēm šķiet, ka priekšnieks ir ļaunākais cilvēks, kas spēj eksistēt? Kāds pētījums norādījis, ka „sliktie priekšnieki” palielina risku iegūt sirds slimības.

3.Nepārtraukta atrašanās printeru vidē – palielināts risks, iegūt plaušu slimības.

Ja printera filtrs netiek regulāri mainīts, tu un tavi kolēģi tiekat pakļauti palielināti saskarsmei ar fatālo ozonu – pat neliels tā daudzums, iekļūdams plaušās, pakļauj tevi riskam saslimt ar plaušu un asinsrites problēmām.

4.Vēlas darba stundas – liekā svara risks.

Ilgas un vēlas darba stundas ir tieši saistītas ar dažādiem veselības riskiem, sākot jau ar diabētu un sirds slimībām, beidzot ar kardiovaskulārajām slimībām un liekā svara pieaugumu.

5.Steiga, izlaistas brokastis – augstāks stresa līmenis.

Tu noteikti esi dzirdējis apgalvojumu, ka brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize. Jo tā tik tiešām ir! Papildus 20 minūtes miega neatsver to, ka tu izlaid brokastis. Viss, ko iegūsi, ir palielināts stresa līmenis un izjaukt metabolisms. Bonusā vēl iegūstot augstāku asinsspiedienu un potenciālas sirds slimības.

6.Neveselīgas pusdienas – liekais svars un diabēts.

Kuram gan ir laiks, pagatavot sev veselīgas un sabalansētas pusdienas? Reti kuram. Tādēļ daudzi izvēlās ēst ātrās ēdināšanas restorānos. Bet, protams, arī šī kļūda veicina liekā svara pieaugumu, diabēta un sirds slimību risku.

7.Ilga sēdēšana – skeleta deformācijas.

Nav nekāds noslēpums, ka ilga sēdēšana nenāk tev par labu. Bet astoņas stundas dienā – gluži kā skriešana nāvei rokās. Pētījumi norāda, ka ilga sēdēšana rada augstu risku pieņemties svarā, izjust ķermeņa deformācijas, protams, pēc ilgtermiņa sēdēšanas režīma, piedzīvot sirds slimības.

8.Datora klaviatūras – infekciju perēkļi.

Netīru klaviatūru lietošana ne tikai palielina risku iegūt dažādas infekcijas un slimības, bet nepārtrauktā dauzīšanas skaņa spēj ātri vien „sabendēt” nervus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru