9 populārākās aromterapijas eļļas, kas pozitīvi ietekmē ķermeni un prātu

 

EļļaIedarbībā uz prātuIedarbība uz ķermeni
Eikalipts (Eucaluptus globulus)Veicina modrību, attīra prātu.Palīdz cīnīties pret saaukstēšanos un aizliktu degunu, mīkstina cietu klepu, cīnās ar ādas infekcijām, piemēram, augoņiem un pūtītēm; samazina pietūkumu un muskuļu sāpes.
Ģerānija (Pelargonium graveolens)Palīdz samazināt garīgo spriedzi un nemieru.Tonizē un attīra ādu; cīnās ar kakla un mutes infekcijām; stimulē aknas un attīra gremošanas sistēmu; palīdz ķermenim atbrīvoties no vielmaiņas galaproduktiem; palīdz cīnīties ar šķidruma aizturi ķermenī.
Lavanda (Lavandula officinalis)Palīdz cīnīties pret stresu, nemieru un depresiju.Stimulē asins šūnu atjaunošanos; samazina ādas iekaisumu; palīdz dziedēt mutes čūlas; samazina sliktu elpu un nelabumu.
Piparmētra (Mentha piperita)Pacilājošs efekts; palīdz emocionālo šoku ārstēšanā.Palīdz ārstēt klepu un kakla infekcijas; mazina zarnu krampjus un grēmas; mazina nelabumu automašīnā.
Kumelīte (Chamaemelum nobile)Atslābinoša iedarbība; samazina nemieru; bieži efektīva, lai nomierinātu dusmu lēkmes.Palīdz ārstēt akni; izsitumus un ādas iekaisumus; samazina muskuļu iekaisumus; stimulē apetīti; palīdz cīnīties ar caureju.
Rozmarīns (Rosmarinus officinalis)Stimulē atmiņu.Palīdz ārstēt gremošanas traucējumus un samazina gāzu veidošanos; samazina muskuļu sāpes; tīra un stimulē ādu; cīnās ar infekcijām.
Sandalkoks (Santalum album)Nomierinošs līdzeklis; labas zāles pret bezmiegu.Nomierina iekaisušu kaklu, bronhītu un astmu; mīkstina sausu ādu; cīnās ar blaugznām; nomierina kunģi, ja ir vemšana vai caureja.
Saldais majorāns (Origanum margorana)Nomierina bēdās, palīdz cīnīties pret vientulības sajūtām zaudējumu brīžos.Atvieglo elpceļu slimības, piemēram, bronhītu un astmu; palīdz mazināt aizcietējumus; atbrīvo muskuļu krampjus.
Tējas koks (Melaleuca alternifolia)Īpaša ietekme nav novērota.Darbojas kā antiseptisks līdzeklis pret sēnīšu infekcijām; var izmantot, lai tīrītu grieztas vai virspusējas brūces.

 

 

Raksta tapšanā izmantota informācija no grāmatas “Dabiski līdzekļi tavai veselībai”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru