Bārdas – dominances un pievilcības simbols vīriešiem! To pierādījuši pētījumi

Mums visiem ir tā viena draudzene (vai draugs), kas ir gluži kā iemīlējusies bārdās. Bet varbūt – bārdas ir viņas fetišs, atkarība? Un, pat ja tā, tas ir pavisam normāli un pieņemami, mīlēt mazliet vairāk apmatojuma.. uz sejas.

Galu galā – bārdas atkal ir modē! Tās iecienījuši teju visu gadu gājumu cilvēki.

Bet ko tu teiktu, ja uzzinātu, ka vīrieši bārdas audzē tieši tādēļ, lai pievērstu tavu uzmanību. Lai iekārdinātu tevi…

Lai vai ko tu domātu „Ģeniāli!” vai „Pilnīgas muļķības!”, tas tā ir! Pētījumu rezultātā ir noskaidrots, ka vīrieši bārdas izmanto kā „dominances žetonus”, lai pievilinātu sievietes. Un šis žetons – bārda – nemaz nav tas, kas piesaista sievieti tik ļoti. Pati bārda gluži vienkārši simbolizē vīrieša dominējošo lomu sabiedrībā – to, ka viņš ir vīrišķīgāks un pārāks par citiem vīriešiem. Sievietei pat var nepatikt pati bārda, tikai tās iemiesotā ideja.

Lai pastiprinātu šo teoriju, Austrālijas Rietumu Universitātē tika veikts pētījums. Pētījuma veicēji aptvēra 154 tipus dažādu primātu. To starpā tika noteiktas 45 pazīmes, kas simbolizē dominanci, pievilcību un identitāti konkrētā primāta grupas robežās. Mērkaķiem, piemēram, šī pazīme bija garāks deguns vai lielākas kārpas un sejas.

Šie paši pētnieki izvirzīja hipotēzi, ka bārdas ir vīriešu dominances pazīme.

Izvērtējot vēstures modes tendences, pētnieki noskaidroja arī to, ka britu sabiedrībā laika posmā no 1842. līdz 1971. gadam ūsas un bārdas ieguva pievilcības un seksualitātes simbola nozīmi.

Tātad – kopsavilkumā – pētnieki mums skaidri un gaiši cenšas norādīt uz to, ka, lai sieviete vīrieti uzskatītu par pievilcīgu un dominējošu, viņa seju jārotā dižai bārdai.

Un šī nebūt nav tā trakākā un neticamākā no teorijām par vīriešu pievilcību, vai ne tā?

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru