Cilvēki būs hibrīdi jau šī gadsimta vidū! Mākslīgais intelekts un intelektuālā kapacitāte

Kurzveils paredz, ka cilvēki kļūs par hibrīdiem 21.gadsmita trīsdesmitajos gados. Tas nozīmē, ka mūsu smadzenes būs spējīgas pieslēgties informācijas „noliktavai”, kura sastāvēs no tūkstošiem datoru; šie datori arī būs mūsu intelektuālās kapacitātes veidotāji un palielinātāji.

Kurzveils arī apgalvo, ka mūsu smadzenes būs savienotas ar nanorobotiem – maziem robotiņiem, kas izgatavoti no DNS materiāla.

„Mūsu domāšana būs hibrīds, ko veidos bioloģiskā un ne-bioloģiskā domāšana. Jo lielāks un kompleksāks domāšanas tīkls, jo attīstītāka cilvēka domāšana. Ap 21.gadsmita trīsdesmitajiem un četrdesmitajiem gadiem, mūsu domāšanā dominēs ne-bioloģiskā domāšana,” pauda Kurzveils.

„Kas ir vēl fascinējošāk, ar laiku mēs spēsim savu smadzeņu informāciju „noguldīts” vai „nodrošināt”. To varu salīdzināt ar informācijas saglabāšanu cietajā diskā. Mēs varēsim būt droši, ka, ja ar mums kaut kas notiktu, mūsu intelektuālais kapitāls saglabātos. Un, manuprāt, tas ir tieši cilvēka dabā – pārkāpt robežām, kas eksistē tagad, lai vēl un vēl uzlabotu savas šī brīža idejas,” secināja Kurzveils.

Rejs Kurzveils ir pazīstams kā viens no vadošajiem inovatoriem, kurš jau pagājušajā desmitgadē veica vairākus paredzējumus, kā civilizācija attīstīsies. Deviņdesmitajos gados viņš veica 147 paredzējumus par laiku līdz 2009.gadam. 2010.gadā viņa paredzējumi bija piepildījušies 86% vērtībā – 86% no gadījumiem tie bija precīzi.

Starp viņa paredzējumiem bija apgalvojumi, ka līdz 2009.gadam cilvēki galvenokārt lietos portatīvos datorus; ka datori tiks iebūvēti brillēs. Bet Kurzveils arī atzinās, ka viens no viņa pareģojumiem bija tāds, ka līdz 2009.gadam mēs visi lietosim mašīnas, kas vairs nebūs jāvada – tādas, kas vadīsies pēc GPS koordinātām un sensoriem.

„Mans apgalvojums par paš-vadāmajām automašīnām gan nav cietis fiasko. Ja es to pašu būtu apgalvojis 2015.gadā, tas šķistu pašsaprotami. Paš-vadāmās mašīnas gan vēl nav kļuvušas pārāk populāras, bet nav šaubas, ka to triumfs sagaidāms pavisam drīz,” atzinis Kurzveils.

Tiem, kuri baidās no pieaugošās mākslīgā intelekta ēras, Kurzveils saka: „Jā, mums ir morāla pretestība pret attīstību, jo tā sevī ietver arī sava veida briesmas, jo, kā es rakstīju pirms 20 gadiem, tehnoloģijas ir kā zobens ar diviem asiem galiem. Tā ir kā uguns – tā silda mūsu mājas, bet spēj tās arī nodedzināt. Ikvienam tehnikai ir savas priekšrokas un savi trūkumi. Tas ir mūsu – cilvēku – varā kontrolēt šos trūkumus.”

 

 

Rakstam izmantots materiāls no money.cnn.com raksta “Ray Kurzweil: Humans will be hybrids by 2030

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru