Dzimšanas gadalaiks – noskaidro, kā tas ietekmē Tavu dzīvi!

Pētījumi liecina, ka gadalaiks, kurā dzimāt, ietekmē jūsu dzīvi!

Zemelveisa Universitātes (Budapeštā) pētījumā atklāja, kā bērnu ietekmē viņa dzimšanas gadalaiks, parādot, kā tiek ietekmēts cilvēka garastāvoklis pēcāk dzīvē.

Pētījumā piedalījās 366 Ungārijas universitātes studenti un tika atklāts, ka dzimšanas gadalaiks ietekmē noteiktus cilvēka neirotransmiterus, kā dopamīnu un serotonīnu.

Šie neirotransmiteri, kas kontrolē dopamīnu un serotonīnu, ir tie, kas ietekmē jūsu emocijas. Nav runa par to, ka tie nosaka veidu, kā reaģējat uz lietām, – tie nosaka to, kā cilvēki jūs uztver, šādi izveidojot jūsu personību. Sapratāt?

Ja jūs domājat, ka vasarā dzimušie bērni ir ļoti saulaini un priecīgi, tad tā noteikti nemaz nav. Turklāt ziemā dzimušie bērni nebūt nav depresijas mākti ļaundari.

Vasarā dzimušie bērni, būdami pieaugušie, daudz biežāk izjūt garastāvokļa maiņas, turklāt viņi ļoti bieži ir pārlieku priecīgi (kas nav tas pats sliktākais).

Ziemā dzimušajiem bērniem ir vismazākā iespēja, ka viņiem pieaugot varētu būt neciešams temperaments. Viņi parasti ir daudz spējīgāki akadēmiskajām ziņā un īsti nestreso par pārējiem dzīves sīkumiem.

Tāpat pētījumā tika pierādīts, ka ziemā dzimušajiem ir daudz veiksmīgāka karjeras dzīve un viņi ir ar lielāku fizisko miesas būvi.

Hārvarda Universitātes pētījumā tika atklāts, ka ziemā dzimušajiem bērniem parasti ir daudz lielāka ķermeņa masa un masīvāka galvas uzbūve.

Bērniem, kas dzimuši rudenī, ir mazāka iespēja kļūt depresīviem kā tiem, kas dzimuši ziemā.

Čikāgas Universitātes pētnieki atklāja, ka tie cilvēki, kas dzimuši rudenī, nodzīvo ilgāk par jebkurā citā gadalaikā dzimušajiem.

Pētījums pierādīja, ka cilvēki, kas nodzīvojuši līdz gadsimta vecumam vai pat ilgāk, ir tie, kas dzimuši laikā starp septembri un novembri.

Vēl viens pētījums, kas norisinājās Eseksa Universitātē, pierādīja, ka rudenī dzimušie esot daudz sportiskākas dabas. Rudenī dzimušie skrien ātrāk, lec augstāk un ir daudz spēcīgāki par pavasara bērniem.

Un tagad pienācis brīdis, kuru mēs tik ļoti gaidījām – kas tad īsti notiek ar pavasara bērniem? Pavasarī dzimušie parasti ir daudz optimistiskāki un ļoti bieži ieņem vadošas pozīcijas.

Starp citu, pavasarī dzimušie parasti ir ārkārtīgi optimistiski, reizēm pat šķiet, ka mazliet naivi. Reizēm cilvēki izmanto viņu pozitīvo uztveri pret dzīvi. Pētījumos tika atklāts, ka martā vai aprīlī dzimušie parasti kļūst par uzņēmumu vadītājiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru