Dzīvais ūdens no ledusskapja. Vai tiešām tik vienkārši?

Izdzēst ūdenī ierakstīto informāciju var, tikai to sasaldējot vai iztvaicējot. Pols Bregs, piemēram, uzstājīgi rekomendēja dzert tikai destilētu ūdeni.

Spriežot, ka pat 95 gadu vecumā, kad Bregs traģiski aizgāja bojā, viņa organisms bija lieliskā stāvoklī, jāsecina, ka šajā padomā ir vērts ieklausīties. Tiesa, ir diezgan sarežģīti iegūt vai pagatavot tādu ūdeni pašam.

Daudzi dziednieki un veselīga dzīvesveida piekritēji iesaka sniegūdens jeb tā sauktā dzīvā ūdens iegūšanai izmantot ledusskapi.

Kā to darīt? Vispirms ūdens jāuzkarsē līdz viršanai, proti, kad tas vēl nevārās, bet jau notiek intensīva tā atgāzēšana (ceļas augšup burbulīši).

Pēc tam šis ūdens ātri jāatdzesē, jāsalej leduskubiciņu pagatavošanai paredzētajās veidnītēs vai kādos citos trauciņos (tikai ne stikla un ne metāla), un jāliek saldētavā.

Lasi vēl: ŪDENS – ko tas slēpj un kāds ir tā spēks

Kad būs parādījusies pirmā plānā ledus kārtiņa, veidnītes jāizņem, ūdens uzmanīgi jānolej, bet ledus kārtiņa jāaizmet, jo tajā būs savācies viss ūdenī esošais deiterijs.

Pēc tam ūdeni atkal salej veidnītēs un liek saldētavā. Kad pussasalušā ledusgabaliņa vidū būs palicis pavisam nedaudz šķidra ūdens, arī tas jānolej, jo tajā savukārt būs koncentrējušies visi kaitīgie piemaisījumi.

Pēc tam jau var ļaut ūdenim sasalt pilnībā.

Izkausējot ledusgabaliņus, tiek iegūts īsts dzīvais ūdens. Tāds, kādu dzer kalnieši, kuru vidū ir ne mazums ilgdzīvotāju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru