Esi intraverts, bet mīli kafiju? Lūk, labs iemesls, kādēļ no tās atteikties

Bieži vien introverti domā, ka krūze kafijas ir tieši tas, kas viņiem nepieciešams pirms svarīgas tikšanās vai uzstāšanās, jo kafijā esošais kofeīns sniedz vajadzīgo enerģijas pieplūdumu. Bet patiesībā tā nemaz nav un pretējais atbilst patiesībai.

Šādu informāciju mums piedāvā Braiena Litla savā jaunajā psiholoģijas grāmatā, salīdzinādama introvertus ar ekstravertiem.

Ekstraverti tik tiešām var būt ieguvēji, ja tie pirms uzstāšanās vai tikšanās sniedzās pēc kafijas krūzes, varbūt pat divām, jo to sniegums var tikai uzlaboties. Pretēji tam introverti, kas nav pieraduši uzstāties publiski, vēl jo sliktāk parādīs sevi, ja tie piedzīvos papildus enerģijas pieplūdumu.

B.Litla arī paskaidro, ka pētnieki ir atklājuši, ka ekstravertu un intravertu smadzenes dažādi reaģē atšķirīgos apstākļos. Ekstraverti vairumā gadījumu „optimālās stresa situācijās” reaģē adekvāti un prom sevi kontrolēt, pat, ja tie piedzīvo papildus enerģija pieplūdumu. Turklāt – atsevišķos gadījumos kofeīns var būt par iemeslu tam, ka ekstraverti uzrāda vēl jo labāku sniegumu. Introverti tomēr reaģē pretēji. Viņi sāk uz savas optimālās stresa līnijas, bet ar laiku viņi attālinās no tās, sajuzdamies nedrošāk par sevi. Un kofeīns šo procesu sāk paātrināt.

 

Kā rīkoties?

Tā vietā, lai sniegtos pēc kafijas vai tējas, kas satur stimulējošus produktus, bez-kofeīna dzērieni būs daudz piemērotāki. Kafija ir piemērotāka laikam pēc uzstāšanās.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru