Ienaidnieki no sliktas dzīves neparādās – stāsts, kas jāizlasa visiem!

Draugi jau nolēma, ka pirms viņa nāves draugam apmākušās domas, bet viņš pārliecināja viņus klusēt.

Es Jūs mīlu, mani ienaidnieki, par to ka tu man palīdzi

atrast sevi un nostiprināties, pirms grūtībām nesalūzt

un labāk saprast cilvēkus. – Austrumu gudrība

Vienā valstī viņi tik ļoti ticēja paredzējumam, ka viņiem bija šāda paraža: ikvienu notiesāto uz nāvi pirms soda izpildes tika piedāvāts vilkt liktens laimestu. Maisiņā bija tikai 2 lapas – “Dzīvība” un “Nāve”. Ja notiesātais izvilka pirmo lapu, viņš tika attaisnots. Ja otro – sods tika nekavējoties izpildīts. Tādējādi katram notiesātajam bija cerība līdz pēdējam brīdim, un tiesnešiem bija papildu balss “no augšas” par vai pret viņu pieņemto lēmumu.

Tā notika, ka viens cilvēks atvēra savu biznesu, tas sāka pakāpeniski uzplaukt, un līdz ar panākumiem, kā tas bieži notiek, parādījās nelabvēļi. Viņi vispirms apmelojot panāca apsūdzētā vīrieša apcietināšanu un pēc tam viņa nāves sprieduma parakstīšanu. Zinot, ka notiesātajam vienmēr ir iespēja glābties, viņi izvilka papīru ar uzrakstu “Dzīve” no maisiņa un pievienoja otro ar uzrakstu “Nāve”. Tādējādi ienaidnieki neļāva cilvēkam izbēgt – neatkarīgi no tā, kādu lapu viņš izvilka, viņš tika piespriests nāves sodam. Bet viņam bija draugi. Viņi uzzināja par ienaidnieku mainīšanām, viņi nonāca ieslodzījumā cietumā un draugam teica, ka divas “nāves” lapas gaidīja viņu maisā. Draugi ieteica paskaidrot tiesnešiem par to un uzstāt, lai maiss tiktu pārbaudīts pirms izvēles veikšanas. Bet, dīvaini, notiesātais bija priecīgs ar šīm ziņām, lūdza nevienam par to neko nestāstīt un teica, ka tas viņu glābs.

Draugi jau nolēma, ka pirms viņa nāves draugam apmākušās domas, bet viņš pārliecināja viņus klusēt. Nākamajā rītā, cilvēks izvelk liktens lēmumu … un tika atbrīvots brīvībā. Un draugiem un ienaidniekiem, zinot par divu nāvessodu maisā, brīnījās, kā viņš varēja izkļūt no šīs šķietami bezcerīgās situācijas? Cilvēks pēc stiepšanās pēc lapas no maisa, uzreiz, bez lasīšanas nekavējoties to norij. Tiesnešiem nebija citas izvēles, kā vien ielūkoties, kas rakstīts uz lapas kas palikusi maisā. Un tā kā bija “Nāve”, tā tika oficiāli noteikts, ka cilvēks izvilka “Dzīve”.

Tādējādi ienaidnieki, sagatavojot cilvēku drošai nāvei, nevainojami noveda viņu pie glābšanās.

Neaizmirstiet: ienaidnieki un ļauna vēlētāji no sliktas dzīves neparādās. Ja jums tādi ir, tad jūs esat skaudības vērts. Un jebkuram talantīgam cilvēkam vienmēr būs nelabvēļi – tikai tāpēc, ka viņiem nav piešķirti visi talanti.

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru