Kā attīstīt sesto maņu? Intuīcijas tests

intuicija

Ne viens vien kļūdaini uzskata, ka sestā maņa ir kaut kas līdzīgs gaišredzībai, tāpēc šīs spējas tiek dāvātas tikai retam. Proti, vai nu tā ir, vai arī tās nav – ar to viss pateikts. Patiesībā intuīciju, tāpat kā visas citas spējas, var trenēt un attīstīt.

Kāpēc tas vajadzīgs? Lai mācētu radoši pieiet pašiem banālākajiem uzdevumiem, spētu atrast neordinārus risinājumus problēmām. Ļoti bieži tie, kurus uzskatām par talantīgiem, spējīgiem un pat ģeniāliem, no pārējiem atšķiras tikai ar to, ka ieklausās savā iekšējā balsī. Un tā viņus nepieviļ.

Kas nepieciešams, lai attīstītu intuīcijas spējas? Pirmkārt, prasme atslābināties, pieklusināt saprāta balsi un iekšējo paškontroli. Šiem mērķiem noder nodarbības ar jogu un meditācijas. Un vēl – lai cik dīvaini tas arī šķiet, noder arī aktiermeistarība un humora izjūta, kas nojauc visus tos ierobežojumus, kurus paši sev uzliekam.

Otrkārt, vairāk laika jāvelta sev tīkamām nodarbībām. Neatkarīgi no tā, kādu vaļasprieku cilvēks izvēlējies – zīmēšanu, tamborēšanu, makšķerēšanu, dārzkopību utt., jau pats darbības process sniedz baudu un gandarījumu. Toties nekāda saspringta prāta darbība un tālākās rīcības aprēķini nav nepieciešami.

Cilvēks vadās tikai pēc tādām sajūtām kā “man gribas, man šķiet”, bet tas arī ir sākums radošai iztēlei, īsākajam ceļam intuīcijas attīstīšanā.

Jātiecas arī pēc jauniem iespaidiem. Tos var gūt ne tikai ārzemju ceļojumos. Itin labi noder pastaiga pa mežu, izstādes vai teātra apmeklējums, pārkārtot mājās mēbeles u.c. Noder viss, kas liek darboties iztēlei.

Šķir nākamo lapu un aizpildi intuīcijas testu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru