Kas notiktu ar Zemi, ja visi uz tās dzīvojošie kaķi pēkšņi pazustu? Jautājumi un atbildes

1.KĀ BŪTU, JA LĪDZ AR MUMS PASTĀVĒTU VĒL KĀDA TIKPAT ATTĪSTĪTA SUGA?

Ja uz Zemes eksistētu tikpat attīstīta suga, kādi esam mēs, cilvēki, visticamāk mēs ar to atrastos pastāvīgā cīņā par augstāko varu. Ja pēc tūkstošiem gadiem ilgas cīņas neviens nebūtu guvis pārākumu, mēs iemācītos lietot dažādus resursus un ar laiku sāktu dzīvot, ignorējot viens otru.

2.KĀ BŪTU, JA ZEME BŪTU DIVREIZ LIELĀKA?

Ja Zemes diametrs būtu divreiz lielāks, tas ir, 16 tūkstošus jūdzes liels (aptuveni 25,7 tūkstoši kilometru), planētas masa palielinātos astoņas reizes un gravitācijas spēks pieaugtu divas reizes. Visi augi un dzīvnieki, kas šobrīd eksistē, sabruktu paši zem sava svara un ar laiku jaunas, citādas sugas rastos.

3.KĀ BŪTU, JA MĒNESS NEKAD NEBŪTU RADIES?

Milzīgi viļņi, kurus veidoja Mēness, ienesa Zemes organismus okeānā un pretēji, tādējādi veidojot vidi pirmajiem organismiem. Iespējams, ka bez Mēness dzīvība nemaz nebūtu radusies. Vai arī, ja dzīvība būtu radusies citu apstākļu ietekmē, tā būtu pielāgojusies pavisam cita veida dzīvības ritmam – 6 stundu dienas ritmam.

4.KĀ BŪTU, JA VISI KAĶI PĒKŠŅI NOMIRTU?

Kaķi var šķist mazsvarīgi no pasaules eksistēšanas viedokļa, bet viņi ir vitāli svarīgi globālajai ekosistēmai. Ja kaķi pēkšņi izmirtu, grauzēji ļoti, ļoti ātri pārņemtu visu pasauli. Žurkas un peles visticamāk iznīcinātu visas graudu rezerves, izplatītu slimības un iznīcinātu ligzdas vijošos putnus.

5.KĀ BŪTU, JA GRAVITĀCIJA NEEKSISTĒTU?

Ja Visums būtu veidojies bez gravitācijas spēka, tas būtu pavisam plakans un bezveidīgs. Ja tas būtu normāli izveidojies līdz mūsdienām, bet gravitācija pēkšņi pazustu, mēs visi aizlidotu kosmosā.

6.KĀ BŪTU, JA VISI CILVĒKI UZ ZEMES VIENLAICĪGI PALĒKTOS?

Ja visi 7 miljardi cilvēku vienlaikus palēktos, Zeme mazliet novirzītos no sava sākotnējā stāvokļa – tik ļoti minimāli, ka mēs to itin nekādi neizjustu. Un, kad mēs atkal piezemētos, Zeme atgrieztos atpakaļ savā sākotnējā vietā.

7.KĀ BŪTU, JA ASTEROĪDS NEKAD NEBŪTU IZNĪCINĀJIS DINOZAURUS?

Ja dinozaurus iznīcinošais asteroīds nebūtu piezemējies uz Zemes, visticamāk dinozauri šobrīd valdītu uz šīs planētas. Galu galā dinozauri bija dominējuši uz Zemes jau 160 miljonus gadus pirms asteroīda piezemēšanās. Pētnieki spekulē, ka inteliģenti dinozauri būtu attīstījušies cilvēku vietā, to smadzenes būtu relatīvi lielas un tie līdzinātos putniem līdzīgiem plēsējiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Guntis</cite>

    Kaitina lapas noformējums – škir nākamo lappusi?!Nekad nešķiru,jo vienkārši kaitina tas viss,kaut raksts, varbūt tiešām, būtu interesants.

Pievienot komentāru