Krāsu ietekme uz tavu apkārtējo vidi – Feng Shui principi, kurus ievērot

Sarkana
Sarkanā krāsa tiek asociēta ar uguni, tā ir arī kaislība, aizrautība un dusmas. Tā ir pamanāmākā no krāsām, tā liek apstāties un noraudzīties. Sarkanā krāsa izmantojama, lai palielinātu enerģiju, tomēr, ja vēlies vairāk aizrautības guļamistabā, nekrāso to sarkanu. Izvairies no sarkanas krāsas vietās, kur to apspīd saules gaisma – šāda vide pamudina strīdus.

Oranža
Optimistiski dzeltenā un aizrautīgi sarkanā kombinācija liek cilvēkiem satuvināties harmoniski. Šī krāsa ļauj izpaust jūtas, nebaidoties no citu viedokļiem. Oranža ir piemērota vietām, kurās cilvēki strādā grupās. Oranžā ir ideāli piemērota sabiedriskām vietām, piemēram, virtuvei, dzīvojamai istabai. Izvairies no oranžās krāsas, ja gribi kļūt pašpārliecinātāks vai radošāks.

Dzeltena
Gaiši dzeltena paaugstina morāli un uzmundrina. Asociēta ar sauli, dzeltenā krāsa padara enerģiskāku. Izmanto šo krāsu, ja gribi paaugstināt savu garīgo stāvokli vai atrast skaidrību. Lieliska krāsa virtuvei vai mācību videi. Medus-dzeltenā krāsa izmantojama, ja ciet no depresijas vai nomāktības.

Zaļa
Zaļā krāsa tiek asociēta ar dabu un auglību, tādēļ ir izaugsmes simbols. Izmanto zaļo krāsu tad, kad vēlies izbaudīt iedvesmas atnākšanu, piedzīvojumus vai izmaiņas. Ideāla krāsa aktīvās atpūtas videi un arī bibliotēkai. Izmanto zaļo krāsu, kad jūties dzīvē iestrēdzis, kad šķiet, ka nekad neiet uz priekšu. Izvairies no zaļās krāsas, kad nespēj koncentrēties.

Zila
Zilā krāsa asociējas ar debesīs un okeānu, tātad ar savu dvēseles atspulgu un relaksāciju. Šī krāsa palīdz cīnīties ar uztraukumu, piemērota vietām, kurās vēlies atgūt spēkus. Zilā krāsa ir arī lieliski piemērota vannasistabai. Izvairies no zilās krāsas, ja tev ir problēmas komunicēt ar cilvēkiem, vai arī tu cīnies ar depresiju.

Violeta
Spēka, ietekmes, bagātības un arī augstdzimušo krāsa. Izmanto violeto krāsu tad, kad jūties nedroši par sevi. Violetā krāsa ir arī saistīta ar garīgumu, tādēļ ir lieliski piemēta meditācijas vietās, jogas studijām vai spa. Izvairies no violetas krāsas, ja tu allaž esi savu sapņu pasaulē, ja tev ir tendence izvairīties no realitātes.

Rozā
Intīmi baltās un aizrautīgi sarkanās krāsas apvienojums – rozā – ir romantikas krāsa. Izmanto rozā krāsu tad, kad vēlies būt mīlēts, vēlies justies moži. Rozā ir piemērota guļamistabām. Izvairies no rozā krāsas, ja bieži vien esi upuris tam, ka citi izmanto tavu labvēlību.

Melna
Absorbējoši melnā krāsa izaicina pasaules iepazīšanas un mistikai. Tā ir asociēta ar ūdeni, tā lieliski pastiprina pašapziņu un neatkarības izjūtu. Piemērota kā akcents darba vidē vai vietās, kur vēlies justies spēcīgi un pārliecināti par sevi. Izvairies no melnās krāsas, ja tev ir tieksme izolēt sevi no citiem.

Balta
Baltā krāsa tiek asociēta ar metāliem, tā ir koncentrēšanās, intensīvas darbības un šķīstības simbols. Tā pamudina radošumu. Baltā krāsa ir lieliski piemērota virtuvei, īpaši, ja tev patīk radīt jaunas receptes vai visādi citādi eksperimentēt virtuvē. Baltā krāsa ir arī lieliski piemērota mākslas studijām. Izvairies no baltās krāsas, ja tev ir problēmas paust pret citiem savu pieķeršanos, jūtas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru