Krāsu terapija- kāda iedarbība uz organismu ir katrai krāsai?

Ja Jūs gribat izmantot krāsu ietekmi kā papildus ārstniecisko līdzekli pie dažādām saslimšanām un veselības traucējumiem, izvēlieties attiecīgo krāsu vai kontrastkrāsu apģērbā vai tā detaļās, kas atrodas virs slimās vietas. Pie tam apakšveļai nav nozīmes, jo krāsu labvēlīgā iedarbība ir daudz stiprāka.

Sarkana krāsa

Sarkanā krāsa stimulē radošās un vitālās zemes enerģijas; atraisa kaisli un spontānas, pārdrošas darbības, tā uzmundrina un piešķir vīrišķību jaunu ideju sasniegšanai.

Sarkanas krāsas produkti aktivizē aknu darbību un palielina sarkano asinsķermenīšu skaitu. Šī krāsa izvada no organisma kaitīgās šlakvielas, kā arī palīdz pret aizcietējumiem.

Sarkano krāsu produktus iesaka, ja ir dzelzs deficīts organismā.

Sarkanās krāsas pārpilnība izraisa nervozitāti, nemieru un lieku rosīšanos.

 

Oranža krāsa

Sarkanās un dzeltenās sajaukums, kam piemīt harmonizējoša iedarbība. Oranžā krāsa sevišķi labvēlīgi iedarbojas pret nervozitāti, bailēm un depresiju.

Oranžas krāsas produkti iedarbojas uz iekšējo dziedzeru un plaušu darbību. Ja ir problēmas ar kuņģa un zarnu traktu, ādas saslimšanām, aizcietējumiem (sevišķi Jaunavas zīmei). Oranžā krāsa stimulē ēstgribu. Siltums, ko izstaro šī krāsa noņem saspringumu un krampjus.

Negatīvu ietekmi oranžās krāsas pārpilnības dēļ novēro ārkārtīgi reti un vienīgi gadījumos, kad izmanto tikai šo krāsu. Tad oranžā krāsa stimulē atkarību no citiem cilvēkiem.

 

Dzeltena krāsa

Garīguma krāsa, ka stimulē domāšanas procesu un rada mundrumu cilvēkā. Dzeltenā krāsa organismā uztur dziedzeru darbību un aktivizē gļotādu funkcijas.

Tā veicina kuņģa sulas atdalīšanos, Palīdz pie gremošanas traucējumiem, barības vada necaurlaidības, nomierina nervus, noņem dvēseles un nervu sistēmas nogurumu. Dzeltenā krāsa nomierina liesu, aktivizē limfu sitēmu, palīdz pie aknu slimībām.

Dzeltenā krāsa vislabāk piemērota skolu un citu mācību iestāžu telpu noformēšanā.

 

Zaļa krāsa

Zaļā krāsa līdzsvaro un neitralizē. Tā ir cerības, harmonijas, atveseļošanās un dabīgas izaugsmes krāsa.

Tā ietekmē hipofīzi un tādā veidā ietekmē vielmaiņu organismā. Tā atjauno līdzsvaru aknu un nieru darbībā. Rada reģenerējošu iedarbību uz muskuļiem un saistaudiem.

Zaļā krāsa nomierina un ir patīkama acīm. Stimulē veģetatīvo nervu sistēmu un paātrina augšanas procesu.

Zaļās krāsas pārpilnība nerada negatīvu iedarbību. Tikai ļoti retos gadījumos tā mazina pašpārliecību. Līdz ar ko reakcija dažreiz kļūst pārāk lēna un vāja.

 

Indigo (violeta) krāsa

Šī krāsa nomierina, stimulē liesas darbību, atslābina, noņem sāpes, uztur limfu sistēmu un pastiprina uztveri.

Negatīva ietekme no violetu produktu lietošanas nav novērota. Uzturs no šiem produktiem attīra asinis un veicina ēstgribu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru