Lūk, kas notiks ar tavu organismu, ja gulēsi kails

Imūnsistēma

Cilvēku ādām, ķermeņiem saskaroties, organisms saņem ziņu par stresa hormona, kortizola, ražošanas samazināšanu. Tas liek tev justies mierīgākam un tavas imūnsistēmas darbība netiek traucēta ar kortizola klātbūtni. Šāda saskare arī uzlabo asinsspiedienu un paātrina dzīšanas procesus.

To darīja mūsu senči

Ja tu ēd kā senais cilvēks, tad var pamēģināt arī pārņemt senos gulēšanas ieradumus. Bet patiesībā, pētījumi rāda, ka, guļot kailam, organismā mazinās trauksmes sajūta, tu atbrīvojies no stresa un pārdzīvojumiem. Tevi pārņem izteiktāka drošības sajūta. Šīs ir lietas, kas bieži vien mūsdienās neļauj mums aizmigt, tāpēc ir vērts pamēģināt un uzlabot miega kvalitāti.

Palīdz novērst diabētu

Pieaugušiem cilvēkiem ir mazs brūno tauku jeb “labo tauku” daudzums viņu ķermenī. Zinātnieki pētīja, kā istabas gaisa temperatūra ietekmē šo tauku veidošanos. Pētījuma laikā 6 vīrieši, 4 mēnešu laikā, gulēja atsevišķās istabās, kur vienā no tām bija 18 grādi, otrā 24 un trešajā 27 grādi. Pēc 4 mēnešiem, insulīna līmenis asinīs bija daudz labāks un “labo tauku” daudzums bija gandrīz dubultojies, vīriešiem, kuri bija gulējuši vēsākajā telpā. Guļot kails, tu novērs pārkaršanas iespēju, kas var uzlabot tavu veselību.

Uzlabo vielmaiņu

Vēsums naktī palīdzēs uzlabot tavu metabolismu. Zinātnieki atklājuši, ka vīrieši, kuri guļ vēsā istabā, spēj saražot divtik lielu brūno tauku daudzumu – tie ir veselīgie tauki, kas tiek uzglabāti kaklā. Tie sadedzina kalorijas un ģenerē ķermeņa siltumu – salīdzinājumā ar gulēšanu siltā istabā. Guļot kailam iespējams panākt gluži tādu pašu efektu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru