Lūk, kas tev jādara, lai kļūtu pievilcīgāks citu acīs

Atbilde ir pavisam vienkārša – vissvarīgākais pievilcīguma faktors ir emocijas. Varbūt tas izklausās pašsaprotami, bet ar emocijām vien nepietiek – tām ir jābūt patiesām un, pats galvenais, vienkāršām. Mūs piesaista cilvēki, kuru emocijas varam viegli saprast, un ārējais izskats vairs nav tik svarīgs. Mēs neapzināti meklējam tādu cilvēku, kuram ir līdzīgi uzskati un vērtības kā mums, un, kad viņu satiekam, tad parādās simpātijas.

Šādi rezultāti tika iegūti Lībekas Universitātes profesores Silkes Andersas veiktajā eksperimentā. Dalībnieki skatījās video, kur tika parādītas sievietes, kuru sejās bija redzamas bailes vai skumjas. Jo labāk viņi saprata, kā video redzamā sieviete jūtas, jo pievilcīgāka viņa šķita, neatkarīgi no ārējā izskata.

Eksperimenta laikā pētnieki novēroja arī dalībnieku smadzeņu aktivitāti. Izrādījās, ka tā smadzeņu daļa, kas atbild par simpātijām pret otru cilvēku, bija visaktīvākā tad, kad dalībnieki vislabāk saprata emocijas. Citiem vārdiem, spēja viegli uztvert un saprast kāda cita emocijas liek mums uzticēties šim cilvēkam. Mēs jūtam, ka varam atrast kopīgu valodu ar viņu, un tāpēc neapzināti šis cilvēks kļūst pievilcīgāks mūsu acīs.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru