Lūk, ko tava pēcpuse atklāj par tavu veselību!

pecpuse

Ja tava pēcpuse spētu runāt, lūk, ko tā atklātu par tavu veselību!

Tu būsi diezgan pārsteigts, uzzinot, ko šī ķermeņa daļa par tevi atklāj.

 

1. Mazāka iespēja slimot ar hroniskām saslimšanām

Liela pēcpuse – tās ir labas ziņas tavai veselībai.

International Journal of Obesity veikts pētījums apstiprinājis, ka jo lielāks taku daudzums atrodas pēcpusē, jo mazāka iespēja saslimt ar kardiovaskulārajām un ar metabolismu saistītajām slimībām. Tā tiek saistīta arī ar veselīgu holesterola un cukura līmeni asinīs.

Apaļš dibens liecina par to, ka tev ir pazemināts risks saslimt ar sirds slimībām, kā arī ciest no augsta holesterola līmeņa vai cukura diabēta.

2. Šķiedrvielu deficīts

Hemoroīdi var izraisīt asiņošanu tualetes apmeklējuma laikā, kā arī radīt vispārēju diskomfortu ilgstoši atrodoties sēdus pozā. Lai arī visbiežāk hemoroīdi izveidojas pēc dzemdībām, tie bieži vien piemeklē cilvēkus, kuriem ir problēmas ar zarnu trakta darbību un vēdera aizcietējumiem.

Noteikti lieto uzturā vairāk augļu un dārzeņu, aizvieto balto miltu pārtiku ar pilngraudu ekvivalentiem, kā arī palielini izdzertā ūdens daudzumu.

3. Tu pārāk daudz laika pavadi sēdus pozā

Pētījumos pierādīts, ka pārlieku ilgstoša sēdēšana padara dibenu platāku un plakanāku. Pastāvīga sēdēšana pie galda liek saspringt gurnu daļas muskuļiem, bet sēžas muskulis atrofējas.

Darba dienas laikā regulāri vajadzētu staigāt un staipīties. Tāpat palīdzes arī pareiza sēdēšanas poza. Ceļiem būtu jāatrodas nedaudz zem gurnu līmeņa, datora ekrānam jāatrodas nedaudz zem acu līmeņa, bet rokām jāatrodas elkoņu līmeni vai zem tā.

Avots: yourtango.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru