Neaizmirsti darīt šīs 5 lietas arī pēc bērna piedzimšanas

  1. Ceļošana. Viena lieta, ko visbiežāk nākas dzirdēt no pusaudžu vecākiem ir ‘’es vēlos kaut nebūtu pārstājusi ceļot’’. Daudzi no mums izbauda jaunu vietu apskatīšanu, jaunu kultūru iepazīšanu un būšanu pie dabas krūts. Tev nav jāpārtrauc darīt visas šīs lietas tikai tāpēc, ka tava ģimene ir palikusi lielāka. Jā, protams, tas, kur, kā un kādā veidā tu ceļo, iespējams, var mainīties, bet tas nav iemesls, lai pārtrauktu to darīt pavisam. Varbūt tu par šādu iespēju nemaz neesi iedomājusies, bet pastāv varbūtība, ka tu vari piedzīvot vienu no labākajām atpūtām, kaut vai aizbraucot uz Nacionālo parku kopā ar savām jauunajām atvasēm.
  2. Sporto. Ir viegli palaist vaļā savus sportiskos hobijus, ja dien dienā dzenies pakaļ diviem vai pat vairāk rakariem, strādā pilnas slodzes darbu un uzturi kārtībā māju. Sportošana ir laba ne tikai tavam ķermenim, bet arī tavam prātam. Sportojot tev ir iespēja pavadīt tik ļoti nepieciešamo laiku vienatnē, kā arī endorfīnu pieplūdums tev liks justies labāk. Ir tik daudz pienākumu, kas ikdienā ir uz taviem pleciem, tāpēc atļaujies sev uzdāvināt laiku sportiskām aktivitātēm – piesakies zumbas nodarbībai vai izbaudi 45 minūšu garu skrējienu pirms vai pēc darba. Izvēlies aktivitāti, kas tev patīk un vienlaikus šķiet aizraujoša. Kad bērni būs vecāki, tu priecāsies, ka saglabāji šo aizraušanos, jo, kad bērniem stāstīsi, cik svarīgs ir aktīvs dzīvesveids, būs vieglāk to attēlot, ja pati/s rādīsi piemēru.
  3. Pieaugušo atvaļinājums. Protams, ir lieliski, ja vari ceļot kopā ar bērniem, bet tik pat svarīgi ir atvēlēt kādu laiku arī sev. Vismaz reizi gadā izbrauc no pilsētas – viena vai ar otru pusīti. Ikvienam ir nepieciešams mentālais atvaļinājums no ikdienas likstām, arī no bērnu aprūpēšanas pienākumiem. Izdari sev pakalpojumu un ieplāno jauku atpūtu vienatnē vai divatā, lai izvairītos no izdegšanas sindroma nākotnē.
  4. Randiņi. Ir pavisam viegli iekrist jaunās ģimenes slazdā un aizmirst par randiņu esamību vai otras pusītes atrašanu. Tavs mīļotais joprojām vēlas tevi redzēt kā sievišķīgu un skaistu sievieti, nevis tikai kā mammu. Un, ja tev vēl nav otrās pusītes, tad nedomā, ka atvase tevi attur no jaunu un nozīmīgu attiecību nodibināšanas. Tāpēc savas laimes labā, turpini strādāt pie savām attiecībām un neatcel ieplānotos randiņus.
  5. Mācības. Tu varbūt esi tikusi pie jaunas lomas – mamma, tomēr tas nenozīmē, ka zini visu. Cilvēki mācās visu savu dzīvi. Un kas ir pats labākais, tagad tev ir jauns skolotājs – tavs bērns. Dzīvot ar bērna acīm ir fascinējoši, tāpēc brīdinām, ka nevēlies šo pieredzi nokavēt.

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru