Optisko ilūziju personības tests: Noskaidro, cik samaitāts vai inteliģents tu patiesībā esi!

 

Optiskās ilūzijas un tas, kā tu tās redzi, spēj pastāstīt par tavu samaitātības pakāpi, radošumu un loģisko domāšanu.

Vai esi gatavs?

1. Aplūko šo bildi, ko tu redzi?

 

2. Apskati šīs kāpnes un atbildi ātri – pa kurām tu kāptu augšā, no kurām lejā?

 

3.  Šajā bildē ir apslēpta vīrieša galva, vai vari atrast to?

 

4.  Uz kuru pusi rotē šī meiteni – pulksteņa rādītāja virzienā vai pretēji tam?

ATBILDES:

 

1. Pētījumos atklāts, ka bērni šajā bildē nesaskata vīrieti ar sievieti. Iemesls ir pavisam vienkāršs – bērnu fantāzijās nav nekā tamlīdzīga, kas liktu ieraudzīt šādu ainu, tāpēc viņi saskata 9 delfīnus.

Starp citu, šis tests pierāda tavu samaitātības pakāpi. Ja delfīnu saskatīšanai tev bija nepieciešamas vairāk kā 3 sekundes, vari būt drošs – tu esi samaitāts!

2. Vairums cilvēku, ieraugot šo bildi, mēdz iet augšup pa kāpnēm, kas atrodas pa kreisi, bet lejup pa tām, kas ir pa labi. Iemesls, iespējams, ir veids, kā mēs lasām un rakstām – no kreisās uz labo. Taču tiem, kas lasa no labās uz kreiso, piemēram, arābiem, izvēle atšķiras.

3. Ja vīrieti atradi 3 sekunžu laikā, tad tas liecina par to, ka tava labā smadzeņu puslode ir attīstītāka nekā lielākajai daļai cilvēku.

Ja vīrieša atrašana aizņēma apmēram minūti, tad tava labā smadzeņu puslode funkcionē kā vairumam cilvēku.

Taču, ja tev tas prasīja vairāk kā minūti, tev vajag vairāk laika, lai apgūtu ko jaunu.

4. Ja redzi meiteni rotējam pulksteņa rādītāja virzienā, tad tu vairāk izmanto labo smadzeņu puslodi, kas atbild par kreativitāti un radošumu.

Ja redzi meiteni rotējam pretēji pulksteņa rādītāja virzienam, tad tava kreisā smadzeņu puslode ir attīstītāka, kas atbild par matemātisku un analītisku domāšanu.

Ja spēj saskatīt to, kā meitene rotē abos virzienos, tas nozīmē to, ka tev ir augsts IQ līmenis. Tas liecina par balansu starp abām smadzeņu puslodēm.

Avots: learning-mind.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru