Padari savu guļamistabu par perfekto vietu gulēšanai ar šiem 9 padomiem

  1. Pazemini istabas temperatūru līdz optimālajai robežai.

Ja ik rītu pamosties nosvīdis vai vakarā nevari iemigt, jo istaba šķiet pārāk silta, laks to mainīt. Jo papildus jau pieminētajiem trūkumiem, pārāk augsta istabas temperatūra pazemina miega kvalitāti. Vēlamā istabas temperatūra ir no 15 līdz 22 grādiem pēc celsija.

  1. Nodrošini sev tumsu.

Lai tavs iekšējais pulkstenis būtu līdzsvarā, nepieciešams nodrošināt tumsu miega laikā. Kad tavas acis uztver gaismu, sāk izdalīties hormons melatonīns, kas paaugstina ķermeņa temperatūru un nodrošina to, ka tu jūties pamodies. Īpaši svarīgi, lai tavā guļamistabā nebūtu elektroierīču izstarotā gaisma, jo tā veido neritmiskus un nedabiskus miega ciklus.

  1. Nobloķē ārējās skaņas.

Ja tu dzīvo vietā, kur no skaņām nav iespējams aizbēgt, izmanto ausu aizbāžņus vai baltās skaņas ierīces (baltā skaņa jeb dabas skaņas spēj padarīt fona skaņas neitrālākas).

  1. Saki „nē” televizoram pirms miega.

Lai ari cik patīkama un atslābinoša šķiet zvilnēšana pie televizora pirms miega, tā patiesībā tikai pasliktina miega kvalitāti. Tā veicina stresa līmeņa pieaugumu un vispārēju iekšējo satraukumu. Tāpēc 30 līdz 60 minūtes pirms miega centies izvairīties no raudzīšanās televizora ekrānā.

  1. Padzen no guļamistabas elektroniku.

Dators, telefons, ierīces, kas satur „LED” gaismas – tām nebūtu jāatrodas tavā guļamistabā, jo tās veicina melatonīna izdalīšanos organismā.

  1. Izmanto piemērotu gultas veļu.

Gultas veļas pieskārienam ādai ir jābūt patīkamam. Maigam. Ja tu vairāk nekā sešas stundas pavadi zem gultas veļas, šim laikam ir jābūt patīkamam. Turklāt, laba un piemērota gultas veļa neizsauks nekādas alerģiskas reakcijas, kā rezultātā tu gulēsi labāk.

  1. Atbrīvojies no stresa avotiem.

Neturi pie gultas rēķinus, nepabeigtus skolas darbus, agresīvas vēstules vai nepatīkamas fotogrāfijas. Ļauj, lai gulta ir viena no tām vietām, kurā tu vari justies labu un mierīgi. Jo tieši tas ir nepieciešams labam nakts miegam!

  1. Pārliecinies, ka tavs gultas matracis ir ērts.

Matracis ir ļoti svarīga sastāvdaļa, nodrošinot labu nakts miegu. Matracis ir jāmaina ik pēc pieciem līdz septiņiem gadiem vai arī tad, kad tas vairs nešķiet ērts gulēšanai. Ja tu ik rītu mosties ar sāpēm, kas pazūd pēc dažām stundām nomoda, tavs matracis nesniedz pietiekamu atbalstu ķermenim miega laikā.

  1. Guli svaigos spilvenos.

Gluži tāpat, kā spilvendrānu svaigums ir svarīgs ādas veselībai, spilvenu svaigums ir svarīgs labam miegam. Tos vēlams nomainīt ik pēc gada vai diviem. Bet „atmiņas putu” spilveni var kalpot arī ilgāk.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru