Par daudz stresa, bet nav laika meditēt? Ir vienkāršas alternatīvas!

1. Meditācija pastaigājoties.

Tiem, kuri nevar nosēdēt, pastaigas meditācija ir lieliska alternatīva. Nav vajadzīgs nekāds īpašs aprīkojums, izņemot vietu, kur staigāt. Ejot ļauj domām plūst cauri prātam kā debesīs slīdošiem mākoņiem. Izjūti, kā tavas pēdas pieskaras zemei. Pievērs uzmanību tam, kā kustas tavi gurni un rokas. Kad tu koncentrējies tikai uz savu ķermeni, tavam prātam ir laiks atslābt.

2. Mākslas meditācija.

Nav jābūt māksliniekam, lai spētu meditēt caur mākslu. Vienkārši paķer krāsojamo grāmatu, krāsainos zīmuļus un – uz priekšu! Nodarbošanās ar kaut ko, kas neliek piepūlēt prātu un tomēr prasa koncentrēšanos, ir lielisks veids, kā dot prātam iespēju atslābināties un atpūsties no bažīgajām domām, kas to pilda ikdienā. Nepiespiesta koncentrēšanās – tā ir meditācijas būtība.

Vari izvēlēties arī citu mākslas veidu. Zīmēšana, gleznošana, keramika, pat adīšana un tamborēšana.

3. Dabas meditācija.

Vai esi kādreiz sēdējis pludmalē un vienkārši vērojis jūru? Ja jā, tu droši vien juties atbrīvots un nepievērsi lielu uzmanību savām domām, ļaujot tām brīvi plūst caur prātu. Tas pats notiek, vērojot saulrietu vai saullēktu. Dabai piemīt īpaša spēja ievest cilvēku meditatīvā stāvoklī. Vienkārši apstājies uz brīdi un pavēro tās skaistumu.

Ar dabas meditāciju vari nodarboties arī parkā, savā pagalmā vai jebkur, kur redzi kādu koku vai pleķīti zāles. Izvēlies vienu punktu, uz ko fokusēties, un vēro. Skaties uz koku un izpēti tā mizas faktūru, tā lapas. Vai pavēro, kā zāles stiebri lokās vējā. Iespējas ir nebeidzamas.

4. Sports.

Sports, iespējams, izklausās kā savāda alternatīva meditācijai, bet padomā, kādi ir profesionāli sportisti tajā brīdī, kad nodarbojas ar savu sporta veidu. To brīžu laikā viņi un šī aktivitāte kļūst par vienu veselu. Nekādas liekas domas šajā brīdī prātu nenomāc. Kamēr vien tu koncentrējies – jebkurš sports būs gana labs, lai aizvietotu meditāciju, tai skaitā golfs, makšķerēšana un boulings.

Avots: psychicsuniverse.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru