Pārgājiens ar teltīm ziemā? Jā – bez problēmām! Uzzini, kā to paveikt!

Padoms nr.1 : Pajautā sev, vai tu to tiešām gribi!

Jā, pārgājiens ar teltīm ziemā izklausās ekstrēmi, fotogrāfijās izskatās izcili, bet vai tu esi tam gatavs? Vai tev tik tiešām patīk ziema? Vai tu spēj uzturēties aukstumā? Vai tev patīk gulēt sniegā? Ja tu jau ikdienā nespēj izturēt aukstumu, kas gan pārgājienā būs citādāk?

wintercamping1

Padoms nr.2 : Pārliecinies, ka tev ir piemērots apģērbs.

Ar omes siltajām vilnas zeķēm šoreiz nepietiks. Pārliecinies, ka tev ir termoveļa, kārtīgi ziemas zābaki, sniega jaka un bikses. Svarīgi, lai tava apģērba virskārta būtu ūdensnecaurlaidīga vai vismaz līdzinātos vidusmēra teltij. Ģērbies vairākās kārtās, iespējami daudzās, bet tajā pašā laikā pārāk neapgrūtinot savas kustības. Un līdzi paņem vismaz vienu pāri no ikviena apģērba, kas tev ir mugurā, jo izžāvēt apģērbu būs grūti, daudz vieglāk būs vienkārši uzvilkt sausu.

bigstock-Camping-During-Winter-Hiking-I-51445552

Padoms nr.3: Ar parasto guļammaisu nepietiks – iegādājies ziemas termo-guļammaisu!

Pārgājiens ziemā prasa citus līdzekļus. Tam jāgatavojas nopietnāk. Vairums guļammaisu paredzēti lietošanai līdz -2 grādiem pēc celsija, tādēļ pašsaprotami, ka šāds guļammais nebūs piemērots gulēšanai sniegā. Turklāt pirms gulētiešanas to sasildi.

shutterstock_242371765

Padoms nr.4 : Sagatavo sev līdzi pamatīgas maltītes.

Pamatīgs nenozīmē daudz. Pamatīgs nozīmē uzturvielām bagāts un enerģiju sniedzošs. Svarīgi, lai maltīte būtu silta, tādēļ līdzi paņem katliņu, kurā to uzsildīt.

123305-849x565-winter_camping_hot_dogs

Padoms nr.5 : Paņem līdzi dažas sausas malkas pagales.

Tev nav līdzi jānes viss vectēva malkas šķūnis, bet dažas pagales,kas būs sausas, krietni vien paātrinās siltuma iegūšanu. Iespējams, ka kaut kur zemē atradīsi arī zarus, kas izmantojami ugunskuram, bet rēķinies ar to, ka to iedegšana prasīs laiku. Drošībai vari līdzi paņemt arī sauso spirtu. Turklāt pārliecinies, ka ugunskurs neizdegs nakts vidū. Labākajā gadījumā nakts vidū pamosties, lai tam pieliktu papildus pagales, citādāk no rīta modīsies bezgala nosalis un nelaimīgs.

Northern-Lights-over-Camp-Quinzhee

Padoms nr.6 : Pats svarīgākais – nodrošini sevi ar piemērotu ziemas ekipējumu.

Gluži tāpat kā parastais guļammais nederēs, arī parastā telts nederēs. Nodrošinies ar vissezonas telti, biezu matraci, kas piemērots ekstrēmiem laika apstākļiem.

IMCS-Winter-Camping-1

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru