Sabiedrībā populārāko tetovējumu simboliskā nozīme

Jau agrākajos rakstos apskatījām tetovējumu nozīmi – tie simbolizē brīvību, mūžību un laiku, pašnoteikšanos. Bet kāda ir katra tetovējuma simboliskā nozīme? Ko apzīmē katrs no tiem? Šajā rakstā esam apskatījuši sabiedrībā populārākos tetovējumus un to simbolisko nozīmi.

 

Taureņi

Šie kukaiņi simbolizē metamorfozi – pārvēršanos no viena stadijas nākamajā -, mainību, pārdzimšanu, skaistumu. Taureņi ir zināmi kā kukaiņi, kas savu dzīvi pasaulē uzsāk fiziski nepievilcīgā tēlā, bet vēlāk tie pārdzimst – no kokona stadijas par skaistu taureni. Japānas kultūrā taureņi simbolizē cilvēka dvēseli. Ķīnas kultūrā divi taureņi, kas lido kopā, apzīmē mīlestību.

Vilki

Vilki, zināmi arī kā „okami” jeb „dižie dievi” Japānas kultūrā: tie sargā cilvēkus pēc cilvēku lūguma. Vilki zināmi arī kā mitoloģiski radījumi, kuru ķermenī cilvēki spējuši iemiesoties. Senās Romas mitoloģijā vilki bija zināmi kā Romula un Rema – Romas dibinātāju – aizbildņi. Vilki var simbolizēt arī alkatību un iznīcību: tā tie attēloti Bībelē.

Pūķis

Pūķis ir piektais dzīvnieks Ķīniešu zodiakā. Vārds „pūķis” nāk no grieķu valodas vārda, kas apzīmē lielu ūdens čūsku. Eiropas kultūrās pūķi simbolizē mistisko, mistiskus spēkus un arī bailes. Āzijas kultūrās pūķis tiek asociēts ar gudrību un ilgu mūžu.

Svastika 

Džainismā, Budismā un Hinduismā svastika simbolizē mīlestību un labu veiksmi.

Zirnekļu tīkli

Zirnekļu tīkli simbolizē lamatas. Zirnekļu tīkli visbiežāk apzīmē laiku, ko apsūdzētie pavadījuši cietumā.

Enkurs

Jūrnieki ar enkuru apzīmējuši laiku, kas pavadīts prom no mājām.

Ķirši

Apaļi, kārdinoši – tie simbolizē sievišķību, šķīstību.

Nāras

Mitoloģiskas radības ar cilvēka ķermeni un zivs asti – tās simbolizē briesmas, nezināmo, arī skaistumu. Nāras parasti simbolizēja briesmas un nāvi, kas apdraud jūrniekus jūrā.

Bezdelīgas 

Arī sākotnēji šis simbols bija jūrnieku simbols. Bezdelīgas apzīmēja gadus, ko jūrnieks pavadījis jūrā. Mūsdienās bezdelīgas simbolizē romantisko un vēmi atrast savu dzīves partneri.

Zvaigznes

Daudzās kultūrās zvaigznēm piedēvēta ļoti liela nozīme. Zvaigznes var kalpot gan jūrnieki, gan ceļiniekiem, norādot debess puses, tādējādi palīdzot atrast pareizo virzienu. Zvaigznes arī simbolizē spēku.

Krītošas zvaigznes

Krītošas zvaigznes simbolizē vēlmju spēku – ja mēs kaut ko ļoti vēlamies, tas var piepildīties.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru